Daimfudge

Jag gjorde ju inte bara en fudge sist, utan det blev änven då en med daimsmak.
Gjorde den på samma sätt som schweizernöten. Riktigt gott!

sch (1)

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x daim, schweizernöt, helnöt, oreo,salta mandlar
( välj den chokladkakan du gillar bäst)

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

sch1 (1)

2

5 responses to “Daimfudge

  1. jennysmatblogg skriver:

    Nu ska Facebook inloggningen fungera 🙂

  2. juli123 skriver:

    Vart ska man förvara fudgen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag förvarar min fudge i en burk i matkällaren.
      Förvara svalt, den klarar sig lätt fram till jul 🙂

  3. juli123 skriver:

    Jag har en fråga till 🙂
    Vart ska fudgen stelna?

  4. jennysmatblogg skriver:

    Jag ställde min svalt i matkällaren, bara för att den skulle svalna snabbare. Annars går det bra i rumstemperatur 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *