Schweizernötsfudge

Galet gott julgodis och så lätt att göra!

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x schweizernöt

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

1

11 responses to “Schweizernötsfudge

  1. Viola i S-tuna skriver:

    Hej Jenny! Jag hittade hit 🙂 har läst Matplatsen sedan tidigare, jättekul att ni nu är ”på samma ställe”. Nu till helgen blir det polkabräck och vanligt knäck, kanske men bara kanske fudge oxå – har aldrig prövat att göra själv så…hm får se

  2. SusanneSj skriver:

    Jag gjorde med Marabou Carribean förra året, den finns ju inte längre (tror jag).
    i år har jag inte bestämt vad det blir än 😉 Schweizernöt är alltid gott 🙂 Eller kanske något med lakrits, också mycket gott.

  3. Åse 56kilo skriver:

    MUMS!! Det ska jag göra! Kramen

    1. jennysmatblogg skriver:

      Åse – ja gör de. Jättegoda.

  4. Anonymus skriver:

    De här receptet är super gott (:

  5. Anonymus skriver:

    🙂

  6. Anonymus skriver:

    Ska vara 🙂

  7. Anonymus skriver:

    Mums

  8. Maria skriver:

    Vansinnigt god! Mkt lätt att göra också. Har gjort samma recept med Fazers mjölkchoklad med Marianne (alltså lite mintsmak), sjukt gott det också!

  9. Rosen skriver:

    Går det att frysa?

    1. jennysmatblogg skriver:

      ja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *