Galet gott julgodis och så lätt att göra!
Du behöver :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x schweizernöt
Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ” . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar
Hej Jenny! Jag hittade hit 🙂 har läst Matplatsen sedan tidigare, jättekul att ni nu är ”på samma ställe”. Nu till helgen blir det polkabräck och vanligt knäck, kanske men bara kanske fudge oxå – har aldrig prövat att göra själv så…hm får se
Jag gjorde med Marabou Carribean förra året, den finns ju inte längre (tror jag).
i år har jag inte bestämt vad det blir än 😉 Schweizernöt är alltid gott 🙂 Eller kanske något med lakrits, också mycket gott.
MUMS!! Det ska jag göra! Kramen
Åse – ja gör de. Jättegoda.
De här receptet är super gott (:
🙂
Ska vara 🙂
Mums
Vansinnigt god! Mkt lätt att göra också. Har gjort samma recept med Fazers mjölkchoklad med Marianne (alltså lite mintsmak), sjukt gott det också!
Går det att frysa?
ja