Schweizernötsfudge

Galet gott julgodis och så lätt att göra!

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x schweizernöt

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

3
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola i S-tuna
12 år sedan

Hej Jenny! Jag hittade hit 🙂 har läst Matplatsen sedan tidigare, jättekul att ni nu är ”på samma ställe”. Nu till helgen blir det polkabräck och vanligt knäck, kanske men bara kanske fudge oxå – har aldrig prövat att göra själv så…hm får se

SusanneSj
12 år sedan

Jag gjorde med Marabou Carribean förra året, den finns ju inte längre (tror jag).
i år har jag inte bestämt vad det blir än 😉 Schweizernöt är alltid gott 🙂 Eller kanske något med lakrits, också mycket gott.

12 år sedan

MUMS!! Det ska jag göra! Kramen

jennysmatblogg
Reply to  Åse 56kilo
12 år sedan

Åse – ja gör de. Jättegoda.

Anonymus
10 år sedan

De här receptet är super gott (:

Anonymus
10 år sedan

🙂

Anonymus
10 år sedan

Ska vara 🙂

Anonymus
10 år sedan

Mums

Maria
10 år sedan

Vansinnigt god! Mkt lätt att göra också. Har gjort samma recept med Fazers mjölkchoklad med Marianne (alltså lite mintsmak), sjukt gott det också!

Rosen
8 år sedan

Går det att frysa?

jennysmatblogg
Reply to  Rosen
8 år sedan

ja

Marie Sjostrom
2 månader sedan

Hur förvaras den. Måste den vara I kylskåpet Eller är rums temperatur ok

Nästa inlägg

Hej och välkomna till Femme och min nya blogg

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x