Snart är det jul

Välkommen Torsdag !

Hoppas veckan har har varit bra, så här långt. Den 29 : e November idag  och det är mindre än en månad kvar till julafton – vart tar tiden vägen!? De senaste dagarma har jag hittat så mycket nya recept som jag vill hinna med att pröva, och  såklart även en del gamla favoriter som ska lagas igen.

Måste passa på att tipsa om Mildas julbok som är fullproppad med massa god julmat och trevliga bakverk – nu man kan beställa hem julboken helt gratis så länge lagret räcker eller fram till den 31 december.
klicka HÄR eller på bilden  så hittar du.

I samarbete med Milda

Jag har hunnit kika igenom boken flera gånger redan och kryssat för recepten som ska prövas. I julboken finns lättlagade klassiska julrätter där alla moment är väl beskrivet och numrerat i ordning. Hur du kokar och griljerar julskinka, revbenspjäll , Janssons och  olika inläggningar till sillen.  Jag är en riktig julnörd, och både att julpyssla och pynta- inför jul så ska apelsinerna smyckas med nejlikor, det ska torkas äpplen och apelsinskivor i ugnen, bindas kanelstänger till juldekoration och även granris ska knytas runt lilla altanen på framsida och jag önskar att jag kunde knyta en sådan där fin julbock som jag har såg utanför vart vartannat hus förra året .  Och  mycket mat ska det  lagas  i år  nu när vi ska ha julafton hos oss – så inspiration till julmat letar jag efter i massor. Jag ska  baka julbrödet, och griljera julskinka, lägga in sill,  krämig janssons, ägghalvor och  rödbetssallad ( hittade ett enkelt recept nu i Mildaboken)  och mycket mer…. och  även göra egen senap står det på ”göra-listan” , det är enkelt  och gott!

Och vad måste finnas på ditt julbord ? Och har du några andra trevliga tips på en riktigt julig jul? 🙂

Och de här julsnittarna med kallrökt lax fick mig att bli riktigt hungrig

Och så smarriga gotte-recept det fanns i Mildas kokbok ! Egen pepparkaksdeg till jul ?! Hembakat är ju bara så mycket godare än färdigköpta. Även om jag helst äter degen precis som den är 😀

Saffransbröd, Kolor och ischoklad och småbröd – det är alltid lika roligt med massa julinspiration.

Och du kan även beställa julboken som en talande app på mildas hemsida – helt gratis även den.
Hur smidigt är det inte med en talande matlagningsapp egentligen ,  man har händerna helt fria att laga mat och baka. Verkligen smidigt, och du slipper en kletig mobiltelefon.
Klicka HÄR så kan du trycka hem den. 

Seså mina vänner…… Berätta nu vad man inte får missa till julbordet  och bästa tips på att få en riktigt fin och julig jul!?

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joanna
4 år sedan

Hej älskade verkligen min mildas kokbok, men den är helt försvunnen. Hade älskat att få receptet på köttbullarna. Finns det en chans att du kan skicka det till mig?
Tack på förhand

Nästa inlägg

Fikastund med kaffe och pepparkaka

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x