Grönsakspaj med baconströssel

Hej där,

Vill ni äta helt vegetaristk välj bara bort baconet – detta är en krämig och smakrik paj med broccoli , tomat och ädelost. En favorit som nästan är godare efter en dag i kylskåp – gott i matlådan med andra ord.

vegetariska recept

Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning :
500 gram fina broccolibuketter
10 körsbärstomater
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

IMG_4508-001

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Fyll sedan med broccolibuketterna och delade tomater, tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka 20- 30 minuter, den är klar när äggstanningen stannat och den fått en gyllene färg.
Servera genast med en god sallad.

Servera med knaperstekt bacon och en god sallad.

IMG_4521-001

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
9 år sedan

Hej! Om man inte äter bacon finns en vegetarisk variant från Hälsans kök som heter ”vegetariska baconbitar”. Jag kallar dom för ”facon/fejkon” eftersom det är fejk-bacon. En smaksensation för någon som jag som varit vegetarian länge:)
Fortsätt med din fina och inspirerande blogg:-)

Nästa inlägg

Hjärtan ♥ ♥ ♥

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x