Vegetariska vårrullar med sweetchilisås

 

Lite thailändskt tips till er där hemma = vegetariska vårrullar i sweetchilisås  Detta får man nästa alltid till förrätt här i Thailand. Och för ett par månder stod jag hemma i Växjö och lagade dessa godingar, väldigt enkla att göra. Och så goda sen då!

IMG_3975-001

Det här behöver du till 20 stycken små triangelvårrullar  :
4 ark med filodeg
1 rivna morötter
1 dl böngroddar ( färska )
100 gram glasnudlar
1 vitlöksklyfta
1 sharlottenlök
cirka 2 dl riven kål
lite riven ingefära
en skvätt kinesisk soya
rapsolja

Serveras med : sweetchilisås

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Tillaga nudlarna enligt förpackning, och klipp dem sedan i lagom storlek.  Hetta upp en stekpanna med olja och fräs runt de rivna morötterna, rivan kålen hackade löken, pressade vitlöken och böngroddarna vänd sist ner glasnudlarna och riv ner ingefära och sätt till en liten skvätt soya och ta bort från plattan. Ta fram filoarken och skär varje ark i fem delar. Pensla med rapsolja och fördela ut lite fyllning i en hörnan och vik ihop den ( kors och tvärs) till en triangel. Ta fram en ugnsformen med bakplåtspapper och pensla pappret med rapsolja. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10 minuter tills  de fått fin färg.

Mums!

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marika W Savarino
9 år sedan

Hej. Hur är det med dessa, funkar det att frysa in om det skule bli över efter middagen?

Jonas persson
9 år sedan

Var kommer ägget och kålen in i bilden
Mvh jonas

Nästa inlägg

Varmt om fötterna

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x