Lite thailändskt tips till er där hemma = vegetariska vårrullar i sweetchilisås Detta får man nästa alltid till förrätt här i Thailand. Och för ett par månder stod jag hemma i Växjö och lagade dessa godingar, väldigt enkla att göra. Och så goda sen då!
Det här behöver du till 20 stycken små triangelvårrullar :
4 ark med filodeg
1 rivna morötter
1 dl böngroddar ( färska )
100 gram glasnudlar
1 vitlöksklyfta
1 sharlottenlök
cirka 2 dl riven kål
lite riven ingefära
en skvätt kinesisk soya
rapsolja
Serveras med : sweetchilisås
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Tillaga nudlarna enligt förpackning, och klipp dem sedan i lagom storlek. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs runt de rivna morötterna, rivan kålen hackade löken, pressade vitlöken och böngroddarna vänd sist ner glasnudlarna och riv ner ingefära och sätt till en liten skvätt soya och ta bort från plattan. Ta fram filoarken och skär varje ark i fem delar. Pensla med rapsolja och fördela ut lite fyllning i en hörnan och vik ihop den ( kors och tvärs) till en triangel. Ta fram en ugnsformen med bakplåtspapper och pensla pappret med rapsolja. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10 minuter tills de fått fin färg.
Mums!
Hej. Hur är det med dessa, funkar det att frysa in om det skule bli över efter middagen?
Var kommer ägget och kålen in i bilden
Mvh jonas