Småttingarna somnade tidigt ikväll ,och vi är lite trötta allihopa idag efter tidsomställningen. Gääääsp. Tvätten börjar äntligen minska nu i tvättkorgarna, men en sju maskiner har snurrat idag. Jisses.
Dagens middag blev en ”laxlåda” smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen. Vi åt laxen med ris, äter man LCHF så kan man äta blomkålsris till eller en krispig sallad.
Det här behöver du till 4 personer :
4 bitar lax
1 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond
2 msk röd valfri pesto ( vi valde en stark chilipesto )
Smaka av med salt och peppar
Till gratinering : 1 – 2 dl riven ost
Gör så här :
Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnssäkerform Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto ( välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar. Låt sjuda upp i ett par minuter och lägg över laxen . Lägg över den rivna osten och gratinera i 25- 30 minuter, eller tills laxen är färdig.
Mumsfillibabba !
Måste prova, har lite svårflörtade pojkar hemma som gillar lax ”så där” men skam den som ger sig 🙂 Välkommen hem!
Tack Viola 🙂
Här så är Melvin och Nomi hellre så förtjusta i lax, men såsen är riktigt god,
Så ibland smakar de iallafall en liten bit av laxen till riset.
Har du möjligtvis missat att skriva hur man gör den? 🙂
Det försvann visst när jag uppdaterade. 🙂
Detta ska vi prova imorgon, låter supergott 😀
Smarrigt! Smart att smaksätta med pesto. Glömmer jag. Har ofta en burk med någon sort i kylen!
Hej!
Besök gärna min kaffe blogg där jag skriver om bönor, bryggningsmetoder och mycket mer! 🙂
Hur mycket lax?
Jag hade 4 portionslax – till 4 personer