Chokladbollar med oboy

Godmorgon !

Vaknade upp till ett mulet sverige, men känns härligt att vara hemma nu. Gårdagen blev riktigt lång med en 11 timmars flygning från Thailand och 5 timmars bilresa hem från flygplatsen – så vi parkerade hemma vid fyra imorse. Puhhh och möttes av att det stora trädet på vår baksida hade tagits av stormen- men som tur var så landade det iallafall bra, så inga större skador skedda.

Nu till något roligare – mitt bästa allra bästaste recept på chokladbollar. Eller oboy-bollar som vi kallar dem då, de blir inte lika kraftiga som de vanliga chokladbollarna med kakao i. Utan mer som dessa man köper i butik eller på bageriet. Försvinnande goda.

Garnera dem med kokos, pärlsocker, hackade nötter eller strössel  

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar.
Rulla i kokos och sen är det klart.

2

28 responses to “Chokladbollar med oboy

  1. Marianne skriver:

    Välkomna hem och en fortsatt trevlig helg.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack Marianne 🙂 och detsamma

      Kram

  2. Viola skriver:

    Välkomna hem! Dessa prövades på en gång och oj så goda! Har aldrig gillat den starka kakao smaken, så dessa var perfekta

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack 🙂 Å vad roligt att höra , hade detta receptet tidigare på bloggen, men det försvann när vi flyttade bloggen från första bloggportalen-
      Tycker också att de blir perfekt chokladiga.

      Kram

  3. Catarina skriver:

    Mmmmmm detta receptet måste jag bara prova.
    Välkomna hem !!!
    Kram Catarina

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja- gör det 🙂 Kramar

  4. Marie skriver:

    Men guuud vad gott. Dessa måste jag prova! Har aldrig hört att man kan köra med O’boy. Riktigt smart. Tycker jag. Haha.

  5. susans skriver:

    åhh vad gott, det receptet måste jag testa!!

  6. Ingbritt skriver:

    Åh, vilka goda chokladbollar. Kommer att göra dom fler gånger.

  7. Annika Lind skriver:

    Hej, Ungefär hur många blir det? Ja, jag förstår att det beror på hur stora man gör dem… men hur många blir det när du gör?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag fick ungefär en middagstallrik med chokladbollar.
      Men ingen aning om hur många det blev 🙂

  8. Sara skriver:

    Stämmer det med 10-12 msk oboy eller läser jag fel?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det stämmer- oboyen smakar inte lika mkt som kakao. 🙂

  9. Gun-Britt skriver:

    Hej Jenny!
    Blev sugen på nåt sött till kaffet ikväll. Nu har jag rört ihop smeten och den är dundergod! Nu ska den vila en stund i kylen.
    Blir säkert en bild på mitt IG när dom är klara, med hänvisning till dig naturligtvis!
    Tack för tips på nåt snabbt, enkelt och gott!
    Mvh Gun-Britt

  10. Lena skriver:

    Om man inte har Oboy, blir det då lika bra med kakao + socker?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den blir inte lika len och ”kondis-lik”, men god ja 🙂

  11. Kenny skriver:

    Dessa testas just nu det lät gott

  12. Marie skriver:

    Jag tog hälften av strösockret och dom blev ännu godare 🙂

  13. Carolina M A skriver:

    Hej,
    Maken fyller 50 o det blir ett härligt firande i helgen. Eftersom jag jobbar heltid bakar o fixar jag ätbart o fryser in osv. Sen såg jag igår ditt recept på oboybollar o köpte hem havregryn o Oboy som jag ej haft sedan ungarna bodde hemma! 22.10 satte jag fart o svischade ihop smeten. Lite torr blev den, tyckte jag o hade ju ingen tid o ro att låta stå 30 min. (Väckarklockan ringer 6.00 imorgon ) så jag tröck o knådade små hårda bollar. Små, därför jag gillar dem så för att få mycket kokossmak. När jag skulle rulla dem i kokos så fastnade det inte. Jag tänkte: va? Ska jag blöta dem i någon vätska innan???? Läser receptet igen o ser att jag missat mjölken! !! Hällde ner de små hårda ”harpluttarna” i bunken, hällde på GRÄDDE och jäklar vad jag rullade för kung o fosterland av denna LÖSA smet. Nu står de jäklarna på kylning o jag hoppar i sängs. Godnatt säger jag och bjuder på denna historia.Imorgon ska jag baka gifflarna och tänker LÄSA receptet innan lite lite bättre än oboybollarna. Tack för en underbar blogg.

  14. Anna skriver:

    Hej! Kan man ta kaffe istället för mjölk? Hälsn. Anna

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  15. Sandra S skriver:

    Hejsan.
    Älskar din blogg! Blir lika sugen på att testa nya saker när man får upp bilder i nyhetsflödet på fb.

  16. Åsa skriver:

    Hej! Är ny följare av din blogg via FB. Och jag som inte gillar att laga mat för allt går åt fanders

  17. Åsa skriver:

    Hej! Är ny följare av din blogg via FB. Och jag som inte gillar att laga mat för allt går åt fanders

  18. Majsan skriver:

    Hej! Det låter smaskens. Jag gjorde ”chokladbollar” (fast det hette något annat på min tid) ofta, struntade i att rulla och åt smeten i bunken. Fråga: Räcker det inte med sockret i o’boyen? Har svårt för sockerknastret i tänderna

  19. Hanna skriver:

    Mmmm vad goda dom blev 🙂 Skulle kunna tror dom var köpta på kondis. Din blogg är verkligen inspirerande!

  20. Anki andersson skriver:

    Dom blev super?Ha en underbar dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *