Chokladbollar med oboy

Godmorgon !

Vaknade upp till ett mulet sverige, men känns härligt att vara hemma nu. Gårdagen blev riktigt lång med en 11 timmars flygning från Thailand och 5 timmars bilresa hem från flygplatsen – så vi parkerade hemma vid fyra imorse. Puhhh och möttes av att det stora trädet på vår baksida hade tagits av stormen- men som tur var så landade det iallafall bra, så inga större skador skedda.

Nu till något roligare – mitt bästa allra bästaste recept på chokladbollar. Eller oboy-bollar som vi kallar dem då, de blir inte lika kraftiga som de vanliga chokladbollarna med kakao i. Utan mer som dessa man köper i butik eller på bageriet. Försvinnande goda.

Garnera dem med kokos, pärlsocker, hackade nötter eller strössel  

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar.
Rulla i kokos och sen är det klart.

1
Prenumerera
Notis om
30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marianne
7 år sedan

Välkomna hem och en fortsatt trevlig helg.

jennysmatblogg
Reply to  Marianne
7 år sedan

Tack Marianne 🙂 och detsamma

Kram

Viola
7 år sedan

Välkomna hem! Dessa prövades på en gång och oj så goda! Har aldrig gillat den starka kakao smaken, så dessa var perfekta

jennysmatblogg
Reply to  Viola
7 år sedan

Tack 🙂 Å vad roligt att höra , hade detta receptet tidigare på bloggen, men det försvann när vi flyttade bloggen från första bloggportalen-
Tycker också att de blir perfekt chokladiga.

Kram

Catarina
7 år sedan

Mmmmmm detta receptet måste jag bara prova.
Välkomna hem !!!
Kram Catarina

jennysmatblogg
Reply to  Catarina
7 år sedan

Ja- gör det 🙂 Kramar

7 år sedan

Men guuud vad gott. Dessa måste jag prova! Har aldrig hört att man kan köra med O’boy. Riktigt smart. Tycker jag. Haha.

7 år sedan

åhh vad gott, det receptet måste jag testa!!

Ingbritt
7 år sedan

Åh, vilka goda chokladbollar. Kommer att göra dom fler gånger.

Annika Lind
7 år sedan

Hej, Ungefär hur många blir det? Ja, jag förstår att det beror på hur stora man gör dem… men hur många blir det när du gör?

jennysmatblogg
Reply to  Annika Lind
7 år sedan

Jag fick ungefär en middagstallrik med chokladbollar.
Men ingen aning om hur många det blev 🙂

Sara
7 år sedan

Stämmer det med 10-12 msk oboy eller läser jag fel?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
7 år sedan

Det stämmer- oboyen smakar inte lika mkt som kakao. 🙂

Gun-Britt
6 år sedan

Hej Jenny!
Blev sugen på nåt sött till kaffet ikväll. Nu har jag rört ihop smeten och den är dundergod! Nu ska den vila en stund i kylen.
Blir säkert en bild på mitt IG när dom är klara, med hänvisning till dig naturligtvis!
Tack för tips på nåt snabbt, enkelt och gott!
Mvh Gun-Britt

Lena
6 år sedan

Om man inte har Oboy, blir det då lika bra med kakao + socker?

Jenny Warsen
Reply to  Lena
6 år sedan

Den blir inte lika len och ”kondis-lik”, men god ja 🙂

6 år sedan

Supergoda!

Kenny
5 år sedan

Dessa testas just nu det lät gott

Marie
5 år sedan

Jag tog hälften av strösockret och dom blev ännu godare 🙂

Carolina M A
5 år sedan

Hej,
Maken fyller 50 o det blir ett härligt firande i helgen. Eftersom jag jobbar heltid bakar o fixar jag ätbart o fryser in osv. Sen såg jag igår ditt recept på oboybollar o köpte hem havregryn o Oboy som jag ej haft sedan ungarna bodde hemma! 22.10 satte jag fart o svischade ihop smeten. Lite torr blev den, tyckte jag o hade ju ingen tid o ro att låta stå 30 min. (Väckarklockan ringer 6.00 imorgon ) så jag tröck o knådade små hårda bollar. Små, därför jag gillar dem så för att få mycket kokossmak. När jag skulle rulla dem i kokos så fastnade det inte. Jag tänkte: va? Ska jag blöta dem i någon vätska innan???? Läser receptet igen o ser att jag missat mjölken! !! Hällde ner de små hårda ”harpluttarna” i bunken, hällde på GRÄDDE och jäklar vad jag rullade för kung o fosterland av denna LÖSA smet. Nu står de jäklarna på kylning o jag hoppar i sängs. Godnatt säger jag och bjuder på denna historia.Imorgon ska jag baka gifflarna och tänker LÄSA receptet innan lite lite bättre än oboybollarna. Tack för en underbar blogg.

5 år sedan

Hej! Kan man ta kaffe istället för mjölk? Hälsn. Anna

Jenny Warsen
Reply to  Anna
5 år sedan

Absolut 🙂

Sandra S
5 år sedan

Hejsan.
Älskar din blogg! Blir lika sugen på att testa nya saker när man får upp bilder i nyhetsflödet på fb.

Åsa
5 år sedan

Hej! Är ny följare av din blogg via FB. Och jag som inte gillar att laga mat för allt går åt fanders

Åsa
5 år sedan

Hej! Är ny följare av din blogg via FB. Och jag som inte gillar att laga mat för allt går åt fanders

Majsan
5 år sedan

Hej! Det låter smaskens. Jag gjorde ”chokladbollar” (fast det hette något annat på min tid) ofta, struntade i att rulla och åt smeten i bunken. Fråga: Räcker det inte med sockret i o’boyen? Har svårt för sockerknastret i tänderna

Hanna
5 år sedan

Mmmm vad goda dom blev 🙂 Skulle kunna tror dom var köpta på kondis. Din blogg är verkligen inspirerande!

Anki andersson
5 år sedan

Dom blev super?Ha en underbar dag

Sara
1 år sedan

Hej! Underbar blogg du har🙏🏼🤗 Testade att göra oboybollarna, super god smet (så att man vill äta upp allt direkt ur bunken), dock upplever jag den lös. Tog i mer havregryn men ändå lös. Kunde rulla till bollar och nu står de i kylen över natten. Hoppas de sätter sig och blir fasta!

jennysmatblogg
Reply to  Sara
1 år sedan

De ska vara ganska lösa / krämiga. 😀
Kompakta chokladbollar är det värsta jag vet.

Nästa inlägg

Buffé

30
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x