Gratinerade enchiladas med tomatsås & ost

Ikväll står det hämtmat på menyn, vi har inte riktigt bestämt vad vi ska äta än – men jag tänkte kanske lite tapas-
eller bara en riktigt god hämtpizza. Vi får gäster ikväll men det känns det inte så roligt eller troligt att vi kan stå i köket och laga mat nu eftersom det liksom håller på att renoveras.  Men hämtmat funkar bra och det är ju fredag 🙂

Iställlet kommer ett recept på denna goda mexikansk middag som vi lagade nu i veckan :

Gratinerade Enchiladas


Enkel middag – speciellt om du som jag redan hade färdig tacofärs i kylen.

Det här behöver du :
6- 8 mjuka tortilla bröd
Cirka 400 gram redan färdig tacofärs
2 burkar med fylliga krossade tomater
olivolja
1- 2 Vitlök
Salt och peppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Stek eller värm upp tacofärsen. Fyll upp tortillabröden med färsen och rulla ihop och lägg i en ugnssäker form :
Hetta upp en kastrull , fräs olivolja och skivad/ pressad vitlök lite kort. Den ska inte brännas. Häll upp de krossade tomaterna där i och låt sjuda upp.
Smaka av med salt och peppar, och ta bort från värmen. Mixa sedan slätt med en stavmixer.
Häll sedan tomatsåsen över de fyllda rullarna och riv över lite god ost.

Gratinera  sedan i mitten på ugnen tills den fått en fin färg.
Servera sedan med en god grönsallad.

Vi åt även tortilla chips till detta och en klick turkisk yougurt

 ( och det kan rekommenderas )

3

2 responses to “Gratinerade enchiladas med tomatsås & ost

  1. Sara skriver:

    Hej! Måste bara säga att din blogg är så himla inspirerande, det riktigt kliar i mat- och bakfingrarna :-D. Ville bara att du skulle veta det!

  2. Jenny skriver:

    mums de där lät jätte gott måste testa ikväll 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *