Recept på godaste champinjonsåsen

Vill du ha såsen mer som en sky, behöver du inte reda av den. Men önskar du den mer tjockare och krämigare red av med lite maizena.

 

IMG_8589

 Champinjonsås:
10 gram smör
7-8 stora färska champinjoner (eller dubbelt så många små)
1 msk finhackad scharlottenlök
3 dl grädde
1/2 tärning med grönsaksbuljong
1 tsk med kinesisk soja
ev. maizena

 

 Gör champinjonsåsen så här:
Tvätta och skär svampen i små bitar. Hetta upp en stekpanna med smör, när smöret tystnat, häller du ner den hackade scharlottenlöken och svampen. När svampen blivit gyllene och löken glansig häller du över grädde, smula ner en halv grönsaksbuljong och en tsk soja. låt allt sjuda upp i några minuter

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *