Kolasnittar / Pepparkakssnitt

Bakade lite småkakor och tog med till syster i helgen.
Kryddade dem med pepparkakskryddor, men detta går bara utesluta om man vill ha vanliga kolasnitt.

Det här behöver du :
200 gram smör
1 1/4 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk sirap
2 msk vanilsocker
1 kryddmåttsalt
1 msk pepparkakskryddor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop det rumsvarma smöret och sockret. Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, pepparkakskryddor och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen. Till sist rör du ner sirapen. Knåda till en deg. Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder. Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna. Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.

Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa in. Men är absolut godast att äta ljumna med ett glas kall mjölk.


Och  här hittar ni receptet på saffranssnitt  och här  kanelsnitt och de goda kardemummasnittarna.
Alla speciellt gott att baka nu till advent & jul.

4

14 responses to “Kolasnittar / Pepparkakssnitt

  1. amanda skriver:

    Lite mer LCHF recept tack!! 🙂

    DIN BLOGG ROCKAR!

  2. A-L skriver:

    Hej!
    Pröva att tillsätta krossad dajm i receptet, mmm… VILKA KAKOR

  3. Eva skriver:

    Hej!
    Favoritkakor! Mums!

  4. Martina skriver:

    Hej! Vi ska ha kalas på söndag och jag tänkte förbereda lite bak. Skulle du rekommendera att frysa in småkakor eller håller de sig bra ända, i sådana fall i kyl eller rumstemperatur?! Tack! /Martina.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Småkakor är perfekta att frysa in:)

  5. Emelie skriver:

    Hej. Så glad jag blev att jag hittade din blogg 🙂
    Jag har helt tappat inspirationen & ideér till matlagning just nu.
    Men här fanns ju allt, från mat till gottis :p
    Ska bli kul att följa!
    Kram Emelie

  6. Christina sääf skriver:

    Hej
    Fina o lätta recept, lagar mycket mat själv lunch o middag till minst 8 pers varje dag. Inspiration e nödvändigt…
    Lite mer förrätter skulle vara jättekul om du hade recept på

    1. Jenny Warsen skriver:

      Förrätter har en egen kategori 🙂 Kolla där.

  7. carina jacobsson skriver:

    Hej jag undrar om smältet skall smältas till kakorna?Tack för fina recept:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nej, rumsvarmt 🙂

  8. Felicia skriver:

    Hej!
    Jag brukar göra dessa snittar efter ett annat recept men ca 3-4 dl mjöl. Jag tyckte när jag gick efter detta recept, att degen blev lite för smulig, och den ville inte gå ihop till en deg. Smulade söder när man skulle rulla ut osv. Jag tillsatte 50g extra smör i efterhand och fick då en bättre koncistens. Blir det smuligt när du gör dessa också, eller var det något som hände med just min deg?

  9. Tina skriver:

    Ungefär hur många kakor blir det på detta recept? (Förstår att det beror på, men ungefär:))

  10. Sofia skriver:

    Hej. Gjort dessa nu men de flyter inte ut….. vad kan jag göra för fel?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kan du mätt fel? Kanske för lite mjöl?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *