Höstgrill

Eftersom vi hade så fint väder även idag blå himmel och solsken  , så bestämde vi oss för att grilla till middag.Troligtvis årets sista grillning , det  känns ju lite sorgligt….  och det var ett tag sedan vi grillade också-  så vi dammade av den och skrubbade rent gallret och fick efter ett tag – eld på de något kalla briketterna som stått ute. Och maten smakar så mycket godare när man lagar den ute, helst vill man ju även äta ute- men det är alldeles för kallt. Vi dukade upp och åt inne i köket istället.

Den gamla grillen , och i bakgrunden ser man äppelträdet / stegen. Jag har nämligen ägnat ett par timmar på att plocka in frukten idag – röda goda syrliga äppel- nu måste jag hitta lite nya goda äppelrecept snart.

Marinerade kycklingfiler, grillade tomater, pommes med bearneiesås, och en grönsallad.

Marinaden gör jag så här :
1/2 dl olivolja
Rivet citronskal från 1 st
2 msk pressad citron
en pressad vitlök
1 tsk salt
1 msk flytande honung
1 tsk paprikapulver

Blanda alla ingredienser och lägg i en fryspåse ( eller två )
Lägg ner kycklingfilerna och blanda om då och då.
Marinera kycklingen kvällen innan de ska tillagas.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva-Lena
9 år sedan

Hej
Jag saknar ett recept från dig.
En gratäng med kassler, potatis
och brynt charlottenlöksfond.
Den är ju så god, men tyvärr hittar
jag nu inte receptet.

Kan du hjälpa mig?

jennysmatblogg
Reply to  Eva-Lena
9 år sedan

Eva-Lena : Detta tror jag att du menar :
ca 8 dl kokt Ris
600 gram kassler
2-3 färska broccolibuketter
2dl riven ost
5 dl grädde
1/2 dl mjukost ( på tub)
3 msk chilisås
1-2 msk fond ( jag valde Knorrs: brynt lökfond)
ev. finhackad röd chili
Flingsalt och peppar
Gör så här:
Koka riset och ställ ugnen på ca 200 grader.
Lägg det färdigkokta riset i en ugsfast form, tärna ner kassler och även den färska broccolin. Och häll över grädden blandad med chilisås, mjukost, ( ev. röd chili) salt och peppar.
Strö över en god ostLåt stå i mitten på ugnen i ca 30-35 minuter:
Klart att serveras, men en god sallad ! 🙂

Sofia
9 år sedan

Alltid gott med grillat! Här i vår familj grillar vi mer eller mindre året runt! Bara jag slipper stå ute….

9 år sedan

Härligt med grillat, det är aldrig för sent. Vi brukar grilla på nyårsafton, killarna står ute i kostym och vinterjacka och känner sig manliga 🙂

Christine
http://www.matikvadrat.se

9 år sedan

Såå gott med grillat!
Ska också försöka hinna med en till innan vintern kommer på riktgt 🙂
Vi hade i och för sig -1 grad inatt så vintern är på gång…

9 år sedan

Måste rekommendera äpplesaften jag gjorde häromdagen. Blev mycket poppis av mina barn. Den med vanilj tyckte barnen var godast och mannen tyckte bäst om den med kanel. Ha en skön helg //Anette

Nästa inlägg

Torsdag och dags för skola

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x