Köttfärspiroger

Middagstips var det här : köttfärspiroger, om inte tills ikväll kanske till imorgon ?  Vi gjorde en vegetarisk variant av piroger för några månader sedan, och nu har vi provat  dessa snabba piroger med köttfärs också. Vi använde även denna gången filodeg, och du kan i princip fylla dem med vad som helst.

De är försvinnande goda och frasiga, ett superbra alternativ om man inte har tid att vänta på jästid .

piroger

Det här behöver du till 12 stycken
4 ark med filodeg
rapsolja
500 gram köttfärs
1/2 finhackad gullök
1 riven vitlök
1/2 msk med kinesisk soya
1/2 burk med krossade fylliga tomater
salt & peppar

Gör så här:
Börja med att göra köttfärsröran. Fräs upp lök tills den blir glansig- pressa ner vitlöken och stek färsen klar. Vänd ner soya, tomatkross och  låt puttra 10 minuter.
det är viktigt att köttfärsröran inte blir för lös- sila då bort lite vätska

IMG_3960-001

Dela sen varje ark på 3 och fördela fyllningen på dem och rulla ihop dem till pirogpaket ( detta var det enda kluriga , för de blev liksom inte så där snygga som man skulle vilja) Lägg sedan pirogerna på den olja bakåplåtspappret- och pensla översidan på pirogerna med olja.
Ställ in i mitten av ugnen tills de blir gyllenebruna ( cirka 10 minuter) håll koll så de inte bränns.

Servera sedan genast.

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladsockerkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x