Soppa med lax torsk och skaldjur

Härligt höstväder.

Det är det en fin och krispig höst- förmiddag i växjö. Jag och Nomi har annars fått besök av Ullis med familj i förmiddags – som vi sedan skjutsade bort till flygplatsen. De ska flyga till solen och värmen idag,  Nomi tyckte att vi också kunde följa med  ( ha ha )  men vi får vänta ett par veckor till –  tills det är våran tur. . .

Väl hemma så lagade vi iallafall den godaste lunchen på länge ! Fisksoppa, med massa gott i.

Till  4 personer

500 gram nyskalade räkor ( spara räkrenset)
olivolja
4  portionsbitar lax
400 gram torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
5 dl grädde
2 msk tomatpure
1 1/2 msk vitvinsvinäger
Smaka av med salt och cayennepeppar

Till garnering: Ett knippe färsk dill

Gör så här: Skala räkorna ( spara renset) Värm upp en panna/ kastrull finhacka löken och vänd ner i pannan , pressa ner vitlöken. Fräs dem mjuka, och rör ner tomatpure och vänd ner räkrenset. Fräs runt utan att bränna skalen lite hastigt, häll sedan ner vattnet. Och låt sjuda i 15 minuter, medan du skär fisken i lagom stora bitar. Sila sedan bort skalen från fonden – ett par gånger. Så att alla skal och rens är borta.Ställ på spisen igen. Häll i grädden och låt sjuda upp. När det börjat koka så vänder du ner fiskbitarna och räkorna. ( spara ev. lite till garnering) Låt sjuda upp och koka i 7 – 10 minuter  beroende på hur stora bitar du gjort. Häll ner vitvinsvinägern under omrörning, smaka av med salt och lite cayennepeppar.

Klart att serveras.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fia
11 år sedan

Dina soppor är grymt goda!
Vart ska ni åka? Kan det vara Egypten? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Fia
11 år sedan

Fia : Nej – Egypten är det inte 😀

Nästa inlägg

Femte oktober

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x