Promenadväder

Hej bloggisar!


Ni kanske undrar vart jag har tagit vägen.  🙂
Vi har haft gäster hela dagen , så jag har inte hunnit sitta vid datorn. Min mormor och morfar har varit här på middag-
de firade Jacob ( som fyller år i morgon ) Jacob fick välja mat – så det blev de mozzarellafyllda köttbullarna med kokt potatis och brunsås.

För er som missat detta recept så kommer bilder och recept här igen.


Köttbullarna blir nästan dubbelt så stora när man fyller dem med mozzarella – mot vanliga köttbullar.  Melvin åt åtta stycken – det var ett ganska bra betyg 😀

Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs
( blandfärs)
2 msk oxfond
salt och peppar
4- 5 Mozzarellabollar

Till såsen :
Steksky från köttbullarna
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör

Servera med kokt potatis, inlagdgruka och lingon.

Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess. Ta fram mozzarellabollarna och dela varje boll till fyra delar.   Ta en bit av köttfärsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.

Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Klart att serveras.

Någon som har prövat att laga dessa köttbullar än ? Vad tyckte ni ?

Nu ska jag och Molly ta och gå en långpromenad innan det är dags för kvällsmat –
verkligen härligt promenadväder.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
9 år sedan

Provade de häromdagen, riktigt goda!

9 år sedan

Jag har inte provat laga köttbullarna än, men måste prova nu i veckan för de ser väldigt goda ut!

Lotta
9 år sedan

Jättegoda! Såsen var ännu godare tyckte barnen!

9 år sedan

Nej men va lustigt! Jag har sparat ditt detta recept och ska göra det imorgon 🙂 Verkar sååå gott! Tack för en bra blogg! 🙂
Väldigt inspirerande!!! Fortsätt så 🙂

Ha en skön kväll!
//Malin

9 år sedan

Hej! Måste bara säga att jag råkade hitta din blogg för någon dag sen och är helt fast! Tycker den är så bra! 🙂 Du gör så god mat och tar så otroligt fina bilder! Dessutom är dina barn så otroligt fina och söta 🙂 Kommer verkligen börja följa din blogg!! 🙂 / Hanna

Linnéa
9 år sedan

Har nu läst din blogg ett tag, men inte kommit mig för att kommentera. Nu kände jag att det var dags. Jag har provat Mozzarellaköttbullarna och de var uppskattade av de flesta i familjen :). Dessutom roliga att göra. Kommer jag absolut göra igen, skönt att slippa ströbröd i färsen./Linnéa

9 år sedan

Ska nog prova ikväll:) lust att dela med dig av några enkla snabba recept? När man kommer hem ca 17 finns det inte så mycket tid att laga mat till en trött och hungrig 20månaders tjej..

Emma
9 år sedan

Heeej

Tänkte bara fråga hur lång tid köttbullarna ska stå i ugnen eftersom de inte står i receptet:O
ska pröva och göra dom idag, bara jag hittar mozarellabollarna i nån mataffär!:)

Nästa inlägg

Vinnaren i tävlingen

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x