Lasagne recept

Receptet på en väldigt god lasagne kommer här ! 🙂

Väldigt gott – men lite svårt att lägga upp lasagnen sådär snyggt, med alla köttfärs och ostsås som flyter iväg 😀

Detta blir 1 stor form , eller 2 stycken ugnsformar :

lasagneplattor (färska )
600 – 700 gram blandfärs
Smör 1 pressade vitlök
1 finhackad gul lök
1/2 dl chilisås
2- 3 msk koncentrerad oxfond
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2 st mozzarellabollar

Ostsås:
10 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/2- 1 dl vetemjöl
100 gram smör
3 dl riven ost
Lite riven muskotnöt salt och peppar

Så här gör du:

Ställ ugnen på 175- 200 grader Stek färsen, löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Blanda sedan i tomatkrossen, fond chilisåsen, salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Ostsåsen: Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten ostsås, och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärsröra , lasagneplattor. Avsluta och börja med såsen. Toppa med skivad mozzarella ost innan gratinering Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 20 – 25  minuter eller tills den är klar .

Servera med en god sallad.

2

9 responses to “Lasagne recept

  1. Elisabeth skriver:

    Hej!
    Du har en otroligt vacker och inspirerande blogg som jag läser ofta! Allt ser jättegott ut och jag har faktiskt prövat dina recpet flera gånger med lyckat resultat.
    Kram!/Elisabeth

  2. jessica skriver:

    Det såg verkligen smarrigt ut. Gör alltid ett av dina lasagne recept när det ska bli lasagne till middag. Har aldrig testat med mosarella innan, det får det bli nästa gång…nu måste jag titta i kylen vad som finns hemma.

    ha en fin lördagskväll!

    Kram jessica/Kungsbacka

  3. Gourmetmorsan skriver:

    Perfekt! Har precis inhandlat köttfärs idag, med tanke på att göra lasagne. Ska testa ditt recept, låter ju hur smarrigt som helst!
    Kram Gourmetmorsan

  4. Mari skriver:

    Åh, supergod! Kommer absolut tillagas igen.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  5. Jenna skriver:

    Ser ju jättesmarrigt ut! 😀 en fråga bara?! Hur blir det om man fryser in lasagne? Då det bara är jag och min sambo så kan ju lasagne lätt bli föööör mycket mat!:)

  6. monikabecksholm skriver:

    om man inte hittar farska lasange plattor gar det lika bra med dom andra ???

  7. Ingegerd skriver:

    Du presenterar så många fantastiska recept. Men många av dem är ”söndagsrecept”, med många ingredienser och kräver en tjock plånbok.Önskar lite mer recept för vanliga veckodagar som vi med lite tunnare plånbok kan laga.

  8. Johanna skriver:

    När jag brukar göra lasagne så brukar jag frysa in och det går hur bra som helst 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *