Lingonpannacotta

Det här behöver du :
4 dl grädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon
(Spara några till garnering )

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet.  Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Dekorera med lingon innan de serveras.

IMG_2581

Vilken smak föredrar du på pannacottan ?

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
8 år sedan

OMG!

Du är bäst Jenny. Kopierar receptet med det samma 😀

Anna-Lena
8 år sedan

Är inte så förtjust i pannacotta men däremot min Cheesecakepannacotta, den går inte av för hackor. Gjorde din goda chokladsås så det blir den tillsammans med glass lite senare. Har lite choklad att göra av med, lillkillen vann 2 kg mjölkchoklad på Liseberg i söndag ; )

Ha en mysig fredag, kram kram

8 år sedan

Den där ska jag nog ta och prova i helgen… Min snälla pappa plockar lingon för fullt och ska komma förbi med lite:)
Ha en bra kväll
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

8 år sedan

Detta måste jag prova 🙂

8 år sedan

Min man gjorde en ”lätt” variant med vaniljyoghurt istället för grädde o sen en sås på hallon,basilika o lime! Den va smarrig.

Nästa inlägg

Startade fredagen med godaste frukosten

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x