Ännu ett recept på köttfärsås

Jag skriver inte om alla middagar vi äter här, för även hemma hos oss blir det en del matrepriser.
Såsom korvstroganoff, olika grytor, egna köttbullar, olika pastasåser och såklart köttfärsås ( som är barnens favorit ) ,det äts det ofta här hemma hos oss. För att inte tala om lasagne  ( som det finns hundra recept på under kategorien köttfärsrätter ) .  Idag blev det iallafall  spagetti & köttfärsås till middag – och denna maträtt är väldigt tacksam för att man väldigt lätt kan variera den, byta ut och lägga till ingredineser. Denna gången helt utan grädde och creme fraiche.

IMG_2455

 

Så jag tyckte att detta receptet kunde passa in rätt bra på bloggen, trots att det redan finns några recept på köttfärsås på sidan.

Du behöver till 5- 6 portioner:
smör
1 kilo köttfärs
1 gul lök
2 vitlök
2 morötter
400 gram tomatkross + 1 1/2 burk med vatten. Jag mätte med burken från tomatkrossen
3 msk med koncentrerad kalvfond
Maizena redning för mörk sås
Salt och peppar

Serveras med pasta och en god sallad

Gör så här :
Skala morötterna och riv fint, skala och hacka löken. Hetta upp en panna med smör och fräs morötter och lök glansigt ,
men de får nte brännas. Pressa ner vitlöken och bryn sedan färsen i lökröran. När färsen är klar – vänd ner krossade tomater, vatten , fond och låt puttra i tjugon minuter en halvtimma. Smaka av med lite salt och peppar. Och önskas såsen lite tjockare , reda av med maizena.

Servera med pasta och en god sallad.

Hur lagar du helst köttfärsås ? Någon ingrediens du inte kan vara utan?

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Louise - mamma till Elias
8 år sedan

Har alltid creme fraiche tomat & basilika !

8 år sedan

Köttfärs är bra till mycket. Lasagne är riktigt gott men jag gillar även köttfärssås, köttfärssoppa, ja det mesta:)
Ha en finfin kväll!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Kattis
8 år sedan

Har alltid lite sambal oelek i min!

8 år sedan

Lagar aldrig utan oxfond ..
Lyxvarianden hemma hos oss är när man blandar i Cream Fraiche,mangochutney o lite curry…:) mumma

8 år sedan

Jag har svårt att vara utan curry i min 🙂

8 år sedan

rött vin, basilika och soltorkade tomater … mmmmmm

Malin
8 år sedan

Hej!
Mm vad mycket goda recept du har.. 🙂
Vad är det du jobbar med egentligen?!
Har nyss börjat följa din blogg och har inte fått kläm på det!
🙂
Men en jättefin blogg med massa smaskens!

Kram Malin

Denise
8 år sedan

som ung studerande är jag jätteglad över att jag kom in på din blogg, jag tycker du har så bra recept som inte är för svåra men däremot supergoda 🙂 hälsningar från Finland!

Nästa inlägg

Glass och Robinson

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x