Daimpaj

God morgon

Nu är det dags för receptet på den efterfrågade daimpajen. Roligt att  ni verkar uppskatta den- och den fick över 1000 gillamarkeringar  på bloggens Facebook. Kul att ni hänger med där för alla dagliga recept & uppdateringar.

En söt kaka som gör sig bra med citrongrädde.

IMG_1863

Det här behöver du :

3  dl vetemjöl
125  gram rumstempurerat smör
2 msk socker
1 äggula

Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1  dl  ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smältsmör
1 krm salt

Garnering :  2 stycken hackade dubbeldajm

Serveras med citron grädde.

Gör så här :
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass.  Citrongrädden gör jag med vispad grädde och rivet citronskal, också väldigt gott att blanda vispad grädde med några matskedar lemoncurd.

daim (1)

3
9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Ser jättegod ut!

Annie
11 år sedan

Ja jag gillar’t
Du är då inspirerande. En sann glädje att följa dej i köket. 🙂

Sandra
11 år sedan

Åååå vad god den ser ut! Den ska jag göra 🙂

Louise
11 år sedan

Åh, den ser farligt god ut 🙂

Tänkte fråga om det går att göra pajen några timmar i förväg eller ska man servera pajen nästan direkt?

Anna T
11 år sedan

Måste bara säga att jag sitter här och nästan dregglar efter att kollat igenom dina bilder, sida efter sida. Första gången jag besöker din blogg, men garanterat inte den sista!
måste vara den absolut bästa matbloggen.

Stor Kram

Milo
11 år sedan

Tack för receptet! 🙂

11 år sedan

Låter, och ser, jättegod ut! Den ska jag absolut prova en dag!

jennysmatblogg
11 år sedan

Louise : den går bra att förbereda dagen innan ( jag tyckte nästan den var godast då ) 😀

Lotta
11 år sedan

Hej =)

Den måste jag testa =)

Lotta =)

Nästa inlägg

Kalla fyllda croustades