Tacopaj

Efter att ha lagat massa ny  mat i helgen,  så blir det första receptet ut här denna:

En smakrik och uppskattad Tacopaj .

IMG_1771

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
2msk kallt vatten
125 grader smör

Fyllning :
Smör
300 gram färdig tacofärs
1/2 – 1 burk med krossade tomater

Topping :
3 skivade Tomater
2 dl valfri ost.

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Värm upp tacofärsen och rör nere änskad mängs tomatkross, färsen ska bli krämig och inte för vattning.
Fyll upp skalet med färsen och skiva över tomater och riv över osten. Gratinera sedan i ugnen och ta ut när pajen och osten fått en fin färg.

Klar att serveras.

IMG_1790

4

6 responses to “Tacopaj

  1. Victoria skriver:

    Ser gott ut, vilken fin form;)
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  2. Annie skriver:

    Mmmm.

  3. tess skriver:

    Jag brukar göra sådan tacopaj men istället för krosstomater har jag en burk chilipaprika creme fraiche över köttfärsen och sedan tomater på, supergott!

  4. Emma skriver:

    Hej! Jag läser varje vecka din blogg och inspireras mycket av dina goda recept! Jag letar efter ett recept som du har haft tidigare men som jag inte hittar nu ;( Det är en tacopaj gjord på botten av bland annat creme fraiche. Eller kan den ligga under någon annan kategori än paj? 🙂

  5. monika skriver:

    Använder du inget salt o ingen peppar?

  6. Isabelle skriver:

    Vart kommer pajformen ifrån? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *