Cordon Blue, med klyftpotatisar och rosepepparsås.

 

Hejsan,
Hoppas ni haft en riktigt  fin start på veckan. Vi har verkligen haft en toppendag, och vår utflykt idag gick till skåne – där vi besökte  Tosselilla. Verkligen ett kanonställe , och idag var det inga köer så barnen kunde åka hur mycket karuseller de orkade utan att behöva vänta.  Sedan har vi åkt go-kart,  tittat på djuren, åkt vattenrutchkanor och spelat chokladhjul och massa mer. En kanondag – och jag tänkte visa lite bilder från våran dag , men det får vänta tills imorgon.

Först ut är detta receptet på Kyckling ” Cordon Blue, med klyftpotatisar och rosepepparsås

 

IMG_0757

Till 4 personer

10 – 12 potatisar
olivolja
3 msk ströbröd
Flingsalt

4 kycklingfiler
4 ostskivor  ( valfri ost )
4 påläggsskinkor ( rökta)
1 dl ströbröd
1 dl mjöl
1 vispat ägg.

Serveras med Rosepepparsås & en krispig sallad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200-225 grader.Skrubba eller skala potatisen och dela dem i lagom stora bitar. 
Pensla potatisen med rikligt av olivolja och strö sedan ströbröd över dem, salta och ställ in i mitten av ugnen.

 
IMG_0754

Under tiden så kan du ta fram kycklingfilerna och dela dem så att du får två tunnare fileer, banka dem ytterligare tunnare med en kötthammare. Vispa upp ett ägg, och mät upp mjöl på en tallrik och ströbröd i en annan. Förbered så att du har ostskivorna och skinkan tillgänglig.Lägg sedan en ostskiva och en skinka emellan varje kycklingdel ( det ska alltså vara kyckling, ost, skinka och en kyckling över detta)Hetta upp en stekpanna med smör, och under tiden doppar  du kycklingen i mjölet, bägge sidor, sedan samma med ägget och till sist ströbördet.
Smörstek dem sedan några minuter på varje sida, på medelhög värme , kolla att kycklingen är färdig.  Och servera sedan tillsammans med den goda potatisen och den hemmagjorda rosepepparsåsen.  Receptet på såsen kommer snart dyka upp, den får ett eget inlägg så att det är lättare att hitta bland kategorierna här på bloggen. 

 Servera middagen med en krispig sallad.

IMG_0770

 

Det är så roligt att läsa alla era trevliga avtryck och ALLA kommentarer ni lämnar efter er. Tack tack tack, jag läser verkligen alla och försöker svara så snabbt jag hinner. Och det värmde när jag fick meddelanden / och flera mail om att ni hade nominerat bloggen och att Matbloggen var en av finalisterna till Matbloggsprisets ”Folkets val ” Vill ni veta mer och läsa om de övriga duktiga matbloggarna & rösta på din favorit  så hittar ni detta här

logo-matbloggspriset

Och nu så önskar jag er alla en fortsatt trevlig kväll.
Tack för att du läser ! 🙂

1
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Det ser ju underbart ut! 😀

Jenny
11 år sedan

Låter jättegott! Har röstat på dig och din blogg! Lycka till!

Milo
11 år sedan

Då var du i mina hemtrakter idag. Bor utanför Ystad mot Tomelilla. Kul att ni trivdes på Tosselilla!

jennysmatblogg
11 år sedan

Jenny 🙂

Milo : Det är fint i Skåne !
Ja, vi brukar åka tillTosselilla en gång om året. 🙂

Sanna
11 år sedan

Hur länge ska potatisen stå i ugnen?
Varma hälsningar

jennysmatblogg
11 år sedan

Sanna: det beror på hur stora potatisarna är. Cirka 30- 40 minuter.
Känn på det med en sticka, de ska vara mjuka.
Lycka till

Marie Eriksson
10 år sedan

Tack för ett jättegott recept !!!!

Nästa inlägg

Kyckling i sambalsås

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x