Sega chokladkakor med extra mycket choklad

Här kommer receptet på de sega chokladkakorna som verkade bli riktigt uppskattade på facebook 
Jag bakade några liknande kakor för ett tag sedan, och testade nu med att ha i ännu mera choklad i.

Gott gott!

IMG_7903

40 stycken Söta, sega och krispiga kakor :

5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad

Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig. Se upp så att den inte blir för lös, då kan man misslyckas.  Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Rör sedan ner den hackade choklade.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor. Jag  fick ungefär 30 kakor av min smet. Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. ) Men se upp så att de inte bränns
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
9 år sedan

Åhhh jag ska genast gå och sätta på ugnen och trotsa det faktum att det redan är 30 grader varmt i köket 😉

Kristin
9 år sedan

Möms;-)

annica
9 år sedan

Yummi!! Mmmm vad goda, men mina blev då inte så fina som dina 😛

Men så gott, och enkelt, jag som inte tål gluten:D

Kram!

9 år sedan

Sega chokladkakor låter mer än gott!! Hoppas du haft en underbar dag och att värmen varit hos dig också idag:)
Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Maria
9 år sedan

Hej!
Jag har läst din blogg länge nu och provat flera maträtter med framgång! Är nu sugen på chokladkakorna som verkar smarriga. Mina söner är tokiga i choklad men dilemmat är att min ena son inte tål ägg. Har du nåt tips på goda choladkakor utan ägg?
Hälsningar Maria

Camilla
9 år sedan

Gjorde dessa igår och de var helt ljuvligt goda 🙂 Tack för receptet 🙂
Trevlig sommar!
Hälsar, Camilla

jennysmatblogg
9 år sedan

🙂 Vad roligt att ni är flera stycken som har hunnit baka dessa alla redan 🙂

Maria, jag vet tyvärr inte några chokladkakor just nu utan ägg- men när jag hittar ett bra så kommer jag skriva om det. 🙂

9 år sedan

Vilket spännande recept, lite annorlunda! Dessa vill jag göra någon variant på 🙂

Emma
9 år sedan

Kan man frysa dessa?

jennysmatblogg
9 år sedan

Emma : Nej, de blir inte bra när man fryser dem.
Man får baka så mkt som går åt, de kan förvaras i en tät burk i ett par dagar, sedna blir de alldeles för sega,

4 år sedan

Ohhhhhhhhh guddd vad gott jag blir sååååå sugen!! FYFAN BAKA DOM TILL MIG PLS

Beatrice
3 år sedan

Kan man frysa degen o sen grädda vid tillfälle ?

Nästa inlägg

Rabarberpaj med krispigt havretäcke

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x