Söta jordgubbs- och rabarberpajen

Tack snälla för så omtänksamma och fina gratulationer idag på vår bröllopsdag! Tack tack 🙂

Och innan jag och maken ska åka iväg så tänkte jag  tipsa om ännu ett smarrigt pajrecept, som passar perfekt om man precis som vi har gott om jordgubbar och rabarer hemma, Vi planterade lite jordgubbsplantor och rabarber i odlingskragarna, strax innan sommaren. Och nu har vi massor ! Så  när Therese var här med sin familj, bakade vi en smulpaj – även denna gången blandat med havregryn.

En söt alldeles enkel smulpaj, kan ibland vara det godaste till fikat.

IMG_8439-001

Formen har jag fått flera frågor om, detta har jag nu kollat upp.
Och den kommer från höganäs, den är supersöt tycker jag.

IMG_8444-001

Det här behöver du :

Rabarber och jordgubbar – så att de täcker formen.
1 msk potatismjöl
 1 dl strösocker till bären

Till pajen:

Det här behöver du till smuldegen:
250 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader,
Rör ihop alla ingredienser till smuldegen.
Smörj en pajform och skala,tvättta och skiva upp rabarberna och fördela dem i en smord form,
varva rabarber och jordgubbar . Pudra över potatismjöl, och socker. Fördela över smuldegen och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter
i mitten på ugnen eller tills pajen fått en fin färg.

Servera med marsansås eller fluffig vaniljsås.

IMG_8448-001

2

3 responses to “Söta jordgubbs- och rabarberpajen

  1. Sofia skriver:

    Jag gillar de här lätta recepten. Tack för givande mat och inrednings inspiration du bjuder oss på 🙂

  2. Veronica skriver:

    Tack för all inspiration! Och grattis till bröllopsdagen: kram/Veronica

  3. Katarina skriver:

    Smulpaj är så gott och går snabbt att fixa! Jag brukar ha granola i smuldegen! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *