Mjuka tekakor toppade med gryn

Tekakorna jag bakade sist hade verkligen rykande åtgång.Därav bakdes det ännu mer tebröd för att fylla upp frysen med lite hembakat bröd.

Denna gången toppade dem med havregryn.

IMG_7256

Det här behöver du :

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Havregryn till topping

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig,
tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Doppa dem i havregryn som du hällt ut på en tallrik.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Serveras med smör, ost och en god marmelad.

2

17 responses to “Mjuka tekakor toppade med gryn

  1. Katarina skriver:

    Tebröd är verkligen goda, så jag förstår att de tar slut snabbt! Ha en fin måndag!

  2. Martina skriver:

    Varför har jag aldrig bakat tekakor förut?? Får nog testa 🙂

  3. Helena skriver:

    Åhh, vad de tekakorna ser goda ut!!! Ny bakat bröd måste ätas i mängder:)

  4. Sabina skriver:

    Det ser gott ut 🙂

  5. Ida skriver:

    Mums. <3

  6. Sofie Broström skriver:

    Har också börjat skriva recepter! Om portugisisk mat 🙂

    /Sofie

  7. Kristina skriver:

    Jag brukar baka efter det här receptet men byter ut hälften av smöret till Kesella 10%. Funkar bra!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Bra tips 🙂 Tack.

  8. Emilia skriver:

    Vad är vetemjöl special?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det finns vid vetemjölet – det går bra med vanligt också. 🙂

  9. Helen skriver:

    Mums!! Gott med nybakat:) vad är det för skillnad på vanligt o vetemjöl special?? Ha en bra dag!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Special är väl lite bättre… men det går bra med vanligt mjöl 🙂

  10. Anders skriver:

    Ser goda ut, så det får det bli, förmodligen redan imorrn, med eller utan vetemjöl special (det sistnämnda brukar f.ö. ha lite mer protein än vanligt vetemjöl: http://www.kungsornen.se/produkter/mjol/vetemjol/vetemjol-special-2000g/).

    Hälsningar, ”Muffinsmannen”, som bakar rätt mkt bröd, men inte har ngt med Kungsörnen att göra 😉

  11. mimmi skriver:

    ska ugnen vara förvärmd eller?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag värmer upp ugnen under tiden jag bakar

  12. Britt-Marie Karlsson. skriver:

    Ser supergoda ut. Kan du lägga receptet på min e-mail. Tack på förhand. Tänker baka matbröd någon dag. Bra med omväxling.

  13. Nina skriver:

    Kan man använda grahamsmjöl? Eller blanda vetemjöl o grahamsmjöl?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *