Mjuka tekakor toppade med gryn

Tekakorna jag bakade sist hade verkligen rykande åtgång.Därav bakdes det ännu mer tebröd för att fylla upp frysen med lite hembakat bröd.

Denna gången toppade dem med havregryn.

IMG_7256

Det här behöver du :

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Havregryn till topping

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig,
tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Doppa dem i havregryn som du hällt ut på en tallrik.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Serveras med smör, ost och en god marmelad.

0
Prenumerera
Notis om
18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Tebröd är verkligen goda, så jag förstår att de tar slut snabbt! Ha en fin måndag!

8 år sedan

Varför har jag aldrig bakat tekakor förut?? Får nog testa 🙂

8 år sedan

Åhh, vad de tekakorna ser goda ut!!! Ny bakat bröd måste ätas i mängder:)

8 år sedan

Det ser gott ut 🙂

Ida
8 år sedan

Mums. <3

8 år sedan

Har också börjat skriva recepter! Om portugisisk mat 🙂

/Sofie

Kristina
6 år sedan

Jag brukar baka efter det här receptet men byter ut hälften av smöret till Kesella 10%. Funkar bra!

Jennys_matblogg
Reply to  Kristina
6 år sedan

Bra tips 🙂 Tack.

Emilia
6 år sedan

Vad är vetemjöl special?

Jennys_matblogg
Reply to  Emilia
6 år sedan

Det finns vid vetemjölet – det går bra med vanligt också. 🙂

6 år sedan

Mums!! Gott med nybakat:) vad är det för skillnad på vanligt o vetemjöl special?? Ha en bra dag!

Jenny Warsen
Reply to  Helen
6 år sedan

Special är väl lite bättre… men det går bra med vanligt mjöl 🙂

Anders
5 år sedan

Ser goda ut, så det får det bli, förmodligen redan imorrn, med eller utan vetemjöl special (det sistnämnda brukar f.ö. ha lite mer protein än vanligt vetemjöl: http://www.kungsornen.se/produkter/mjol/vetemjol/vetemjol-special-2000g/).

Hälsningar, ”Muffinsmannen”, som bakar rätt mkt bröd, men inte har ngt med Kungsörnen att göra 😉

mimmi
5 år sedan

ska ugnen vara förvärmd eller?

jennysmatblogg
Reply to  mimmi
5 år sedan

Jag värmer upp ugnen under tiden jag bakar

Britt-Marie Karlsson.
4 år sedan

Ser supergoda ut. Kan du lägga receptet på min e-mail. Tack på förhand. Tänker baka matbröd någon dag. Bra med omväxling.

Nina
3 år sedan

Kan man använda grahamsmjöl? Eller blanda vetemjöl o grahamsmjöl?

Bodil Moberg
6 månader sedan

supergoda och ibland byter jag ut lite av mjölet så de blir lite grövre , beroende på vad jag har för mjöl hemma , tack för det bästa receptet.

Nästa inlägg

Söndagsmiddagen

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x