Paj med rabarber och hallon

Pajen som Thelma bakade med rabarber och hallon var verkligen urgod.
Vanlig smulpaj med en twist av havregryn – här kommer recepetet.  Lagom söt-syrlig, serverades med vaniljvisp.

Innan gräddning

IMG_7779

Det här behöver du  till smuldegen:
250 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker

200 gram hallon  ( frysta går bra )
300 gram rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl stösocker

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader,
Rör ihop alla ingredienser till smuldegen.
Smörj en pajform och skala,tvättta  och skiva upp rabarberna och fördela dem i en smord form,
varva rabarber och hallon. Pudra över potatismjöl, och socker. Fördela över smuldegen och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter
i  mitten på ugnen eller tills pajen fått en fin färg.

IMG_7802

Efter gräddning.Servera pajen varm eller ljummen med massa vaniljvisp.

 

 

IMG_7818

2

4 responses to “Paj med rabarber och hallon

  1. Katarina skriver:

    Smulpaj är så gott och jag gillar när man har en lite syrligare fyllning! Ha en fin lördag!

  2. Helena skriver:

    Mumsigt! Den kombinationen har jag inte testat, bara jordgubbar o rabarber.
    Var har du köpt den fina formen?

    Ha en go helg!:)

  3. Tina skriver:

    Den här pajen verkar supergod!!!

  4. Gjorde också smulpaj i går. Med rabarber och jordgubbar. Så gott!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *