Knäckig äppelpaj

Hej hej,
Hoppas solen skiner hos er också idag!  Vi har strålande sol idag.
Har packat ner fika i picknickkorgen och ska nu snart iväg på utflykt!

Dagens första recept blir knäckig äppelpaj med havregryn ,
som min syster bjöd på i Söndags. Bra pajrecept kan man inte få för många av
.

IMG_7716
Det här behöver du till en pajform

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2  dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Ljuvligt gott! Hoppas ni får en fin picknick 🙂 Kram

10 år sedan

Gör en liknande paj och täcket är ju så gott!!

10 år sedan

denna brukar jag göra, älskar det knäckiga täcket

Bibbi
10 år sedan

Hej, förlåt men för bästa resultat, när och var kommer sirapen och mjölken in i bilden. Kanske en självklar grej? Är tyvärr novis i köket 🙂 PS tack för mycket inspirerande blogg!

jennysmatblogg
10 år sedan

Tack Bibbi.

Nu är receptet uppdaterat 🙂 Det hade trillat bort.

RONJA
6 år sedan

Kan man göra detta recept fast i muffins form?!

Nästa inlägg

Mintkladdkaka

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x