Knäckig äppelpaj

Hej hej,
Hoppas solen skiner hos er också idag!  Vi har strålande sol idag.
Har packat ner fika i picknickkorgen och ska nu snart iväg på utflykt!

Dagens första recept blir knäckig äppelpaj med havregryn ,
som min syster bjöd på i Söndags. Bra pajrecept kan man inte få för många av
.

IMG_7716
Det här behöver du till en pajform

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2  dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

3

6 responses to “Knäckig äppelpaj

  1. Katarina skriver:

    Ljuvligt gott! Hoppas ni får en fin picknick 🙂 Kram

  2. Emma skriver:

    Gör en liknande paj och täcket är ju så gott!!

  3. livet skriver:

    denna brukar jag göra, älskar det knäckiga täcket

  4. Bibbi skriver:

    Hej, förlåt men för bästa resultat, när och var kommer sirapen och mjölken in i bilden. Kanske en självklar grej? Är tyvärr novis i köket 🙂 PS tack för mycket inspirerande blogg!

  5. jennysmatblogg skriver:

    Tack Bibbi.

    Nu är receptet uppdaterat 🙂 Det hade trillat bort.

  6. RONJA skriver:

    Kan man göra detta recept fast i muffins form?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *