Pastalåda med kassler

Jag startar dagen med ett tips på torsdagsmiddagen.
Det är ett smidigt och lättlagat middagstips!

IMG_4586-001

Till en stor form :
8 dl ”halvtfärdig”-kokt pasta
300 gram kassler
Tomater
2 dl riven Ost

Ostsås
6 dl grädd-mjölk
150 gram mjukost med (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält )ost
2-3 msk mjöl
salt och peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Finstrimla kasslern. Koka pastan i saltat vatten, tills den nästan är helt klar.
Under tiden gör du ostsåsen, låt gräddemjölken sjuda upp. Spara dock lite vätska till redningen.
Vispa ihop mjölet med vätskan, och häll i redningen i såsen och låt det sjuda upp igen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i såsen och låt det sjuda tillsammans till pastan är färdig. Ta bort kastrullen från plattan och häll i mjukost och ost, och häll även ner pastan i såsen och rör om tills det blandat sig.
Häll upp allt i en form och toppa med skivad tomat och riven ost.

Gratinera i cirka en kvart – tjugo minuter.
Eller tills gratängen fått en fin färg.

IMG_4600

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
9 år sedan

Tack för en härlig blogg.
Hoppas ni hade tur med vädret igår på eran klassträff
Kram Sofia

Linda
9 år sedan

Hej Jenny!

Jag har precis börjat följa din blogg och den är fantastisk.
Ljus, fin och massa smarriga recept. Verkligen bra jobbat.

Ha en bra dag!
Mvh Linda

9 år sedan

Ja, det här är ju en barnfavorit! Mums:-)

Pia
9 år sedan

Låter gott men vilken smak på osten?

jennysmatblogg
9 år sedan

Pia : Man kan ta vilken ost man gillar bäst.
Mozzarella, prästost eller vanlig hushållsost.
Själv föredrar jag en ost med hög fetthalt – tycker den magra osten blir så plastig och seg.

Anna
6 år sedan

En riktig höjdare! Jag var dock lat och använde mig av Keldas färdiga ostsås och hade riven ost på överst. Funkade det också!

Nästa inlägg

På väg…..

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x