Grekisk Köttfärspaj

Här kommer ännu ett paj recept, det kan man inte få för många av 🙂
Denna pajen är helt utan äggstanning.

IMG_4675

Pajdeg :

3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 tsk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning :
500- 600 gram köttfärs
1 finriven gul lök
1 burk med krossade fylliga tomater
1 msk chilisås
50 gram philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Topping : skivade tomater och riven ost
Soya kulör- för färgens skull

Gör så här :
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter, detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader. Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken , och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart. Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras med en krispig grönsallad.

IMG_4668

4

2 responses to “Grekisk Köttfärspaj

  1. Victoria skriver:

    Just nu är jag jätte hungrig och då var det inte så smart att kolla din blogg… Ser jättegott ut!!
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  2. Emm skriver:

    Paj är ju väldigt gott, passar ju ofta bra till matlådan! Trevlig söndag / Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *