Grekisk Köttfärspaj

Här kommer ännu ett paj recept, det kan man inte få för många av 🙂
Denna pajen är helt utan äggstanning.

IMG_4675

Pajdeg :

3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 tsk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning :
500- 600 gram köttfärs
1 finriven gul lök
1 burk med krossade fylliga tomater
1 msk chilisås
50 gram philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Topping : skivade tomater och riven ost
Soya kulör- för färgens skull

Gör så här :
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter, detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader. Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken , och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart. Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras med en krispig grönsallad.

IMG_4668

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Just nu är jag jätte hungrig och då var det inte så smart att kolla din blogg… Ser jättegott ut!!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Emm
10 år sedan

Paj är ju väldigt gott, passar ju ofta bra till matlådan! Trevlig söndag / Emma

Nästa inlägg

Jordgubbar, jordgubbar och ännu mera jordgubbar

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x