Jordnötbrownie eller jordnötspaj

Jag hade en burk med jordnötssmör hemma som jag inte visste vad jag skulle göra av först, men tillsist slängde jag ihop en snickerspaj.  Gillar du jordnötter är detta en fullpoängare, och denna kan serveras både kall & ljummen.

IMG_8500w

Det här behöver du för att baka denna: Form cirka 24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

2 dl jordnötssmör
200 gram mjölkchoklad +  1/2 dl vispgrädde

Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut och klicka ut jordnötssmöret, och låt det smälta över kakan och bred försiktigt ut lagret. Det går även bra att ställa in kladdkakan med jordnötstoppingen för att det ska smälta snabbare. När du fått det hyfsat jämnt kan du göra tryfflen. Låt grädden sjuda upp och bryt ner chokladen och rör tills du fått en jämn fin smet. Fördela över jordnötstoppingen och låt sedan svalna i kylskåp 1- 2 timmar innan servering.

Serveras med grädde

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Det här låter ju hur gott som helst, du har alltid så fina och goda recept =) Jag har bakat minibiskvier med smak av hallon och mango och doppade i mörk respektive vit choklad – så himla gott! Titta in på min blogg för recept och bilder.

http://www.diningandcooking.blogg.se

9 år sedan

OMG, din blogg är ju en ren dröm för matälskare som mig!

Oerhört fina bilder dessutom.

Vart får du din inspiration från? 😀

Lotta
9 år sedan

Låter kanon gott, en undran använder du sötat eller naturell jordnötssmör?

Sanne
9 år sedan

Hej Jenny!! Inspirerande blogg, min fråga är ; använder du ströbröd när du bröar formen?!
Tack på förhand!

Nästa inlägg

Frukost-omelett med tomat, skinka och bladpersilja

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x