Oxfile med krämig potatisgratäng

Litet förslag på lördagens middag kanske . . . .  Oxfile med krämig potatisgratäng

Och det godaste sättet att tillaga oxfile tycker jag är att smörsteka den och krydda med lite salt och peppar,
och sedan in i ugnen. Men det är ju även gott att grilla den, vänta då till grillkolen är perfekt- och inte för varma.

IMG_5172

 

Oxfile
smör
salt
nymalen peppar

Serveras med potatisgratäng
rödvinssås

Gör så här :Ta fram den färska oxfilen i god tid innan den ska lagas ( tre timmar innan )
Smörstek den och salta och peppra.  När filén fått fin färg så lägg den i en ungssäkerform och ställ in i ugnen på 100 – 150 grader med en kött-termometer.
När oxfilen uppnått 55-58  grader ( Medium )  så ta ut den och rulla in den i grillfolie och låt vila i 10 minuter.

 

Sedan kan du skära upp och servera med potatisgratäng och rödvinssky.

Mitt tips är att göra gratängen nästan färdig innan och lägga en grillfolie över den i ugnen  samtidigt som du lagar köttet,
då håller det sig varmt fram tills du ska servera.

4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *