Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

IMG_5227-001

Det här behöver du till 4 personer :
Bulgur
1 grönsaksbuljong
Bladpersilja
mynta

1 citron
2 dl matlagningsyougurt
salt och peppar

2 tomater
1 gurka
1 röd lök
3 vitlöksklyftor ( denna hoppade jag över)
900  gram kyckling innerfile
olivolja
Och krydda till kycklingen : spiskummin, chilipeppar,salt och svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop matlagningsyougurten med rivet skal av en citron , och salt och peppar. Ställ den sedan kallt,
Koka bulgurn med en buljongtärning enligt anvisningar på förpackning. Finhacka rödlöken, och tärna tomaterna , och gurkan och  grovhacka ner den färska bladpersilja / myntan. Rör om och blanda ner sedan ner grönskakerna i bulgurn när den är klar.
Krydda kycklingen och stek den klar.

Servera den sedan med bulgurn, och citronyougurten.

2

3 responses to “Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

  1. sofie skriver:

    Vilken härlig dag. Fräsh o god mat dessutom!

  2. Louise skriver:

    Låter som en fantastisk dag!
    Och vilken vacker maträtt.

  3. Madde skriver:

    Det där lät och såg jätte gott ut! Måste testas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *