Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

IMG_5227-001

Det här behöver du till 4 personer :
Bulgur
1 grönsaksbuljong
Bladpersilja
mynta

1 citron
2 dl matlagningsyougurt
salt och peppar

2 tomater
1 gurka
1 röd lök
3 vitlöksklyftor ( denna hoppade jag över)
900  gram kyckling innerfile
olivolja
Och krydda till kycklingen : spiskummin, chilipeppar,salt och svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop matlagningsyougurten med rivet skal av en citron , och salt och peppar. Ställ den sedan kallt,
Koka bulgurn med en buljongtärning enligt anvisningar på förpackning. Finhacka rödlöken, och tärna tomaterna , och gurkan och  grovhacka ner den färska bladpersilja / myntan. Rör om och blanda ner sedan ner grönskakerna i bulgurn när den är klar.
Krydda kycklingen och stek den klar.

Servera den sedan med bulgurn, och citronyougurten.

2
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Vilken härlig dag. Fräsh o god mat dessutom!

Louise
10 år sedan

Låter som en fantastisk dag!
Och vilken vacker maträtt.

10 år sedan

Det där lät och såg jätte gott ut! Måste testas!

Nästa inlägg

Efterrättspaj

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x