Västerbottenlax

 

Nu över till dagens recept, och då är det maten som vi åt igår. Och detta är ett smidigt recept , där både lax och sås åker in i ugnen samtidigt. Denna maträtt kan snabbt göras LCHF- vänlig genom att byta ut chilisåsen mot sambal oelek , eller lite cayennepeppar.

IMG_5192

till 4 portioner :

4 laxbitar
1 1/2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 skvätt med chilisås ( beroende på hur starkt du gillar)
Salt

Gratinering : Riven västerbottenost.

Serveras med potatis eller bara en sallad

Gör så här :

Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxfilerna i smord form , rör ihop creme fraiche, grädde och chilisås i en skål.
Smaka av med salt. Häll över såsen över fisken och riv över rikligt med god ost.
Gratinera i ugnen tills fisken har en innerteperatur på cirka 58 grader.  ( cirka 15- 20 minuter)

Servera med kokt potatis och en god sallad.

IMG_5195

1
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fia
10 år sedan

Jag är en ny läsare som är helt beroende av din blogg sedan jag hittade den.
Tack för att du skriver och uppdaterar så ofta både här å på fejjan 🙂

10 år sedan

Gammal och trogen läsare =) Bästa matbloggen! Tack för alla härliga recpet / Lisa

Marianne
10 år sedan

Gott tips. Köpte laxbitar idag. Får bli under veckan.

Sommarhälsningar från Stockholm

Louise
10 år sedan

TacK för en underbar mat och inredningsblogg.
Älskar både recepten och bilderna från ert vackra hus.

Kathrine
7 år sedan

Underbar matblogg! Du har inte funderat på mat/bak tidning el bok?

7 år sedan

Nu in i köket och göra denna lax rätt. Har en del små konstiga bitar från frysen som passar denna rätt.

Jeanette Risberg
7 år sedan

Gjorde denna lax idag. Jättegod ? Älskar alla recept som du lägger ut här. Din blogg är en stor inspiration. Kram Jeanette

jennysmatblogg
Reply to  Jeanette Risberg
7 år sedan

Vad roligt att höra <3

Silvi
6 år sedan

Love these salmon recipes… I live in Australia (born in Norway). Will try them …

Caroline
5 år sedan

Så otroligt gott! Jag älskar peppar och när jag testade detta recept kryddade jag lite extra med svart- och chilipeppar. MUMS! <3

David
4 år sedan

Fantastiskt gott, ny på matlagning så dina recept passar jättebra. Hade ingen termometer men körde på känsla så det blev bra ändå 😊

Nästa inlägg

Välkommen söndag

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x