Sega lakritssnittar

Tjingeling , 


Blev lite ändringar nu på morgonen då de ringde från förskolan och berättade att det börjat gå maginfluensa där…. Så Nomi får istället stanna hemma med mig resten av veckan, vill inte chansa på att bli sjuka. Snart ska vi åka och uträtta lite ärenden på stan, vi väntar bara in fönsterputsarna innan dess , det är ett sådant lyx att få hem folk som verkligen kan det här med fönsterputs. För mig tar det minst en hel arbetsdag att putsa alla fönster, och vi har ju rätt många fönster i vårat stora gamla hus. Och så tycker jag att trots att jag är noga så blir det immigt iallafall när solen lyser in. Ja ja, denna gången slipper jag, och nu blir det rena fönster lagom till att det blir bättre väder, åtminstone om man ska tro på väderrapporten så blir det ju bra väder imorgon.
Och  nu till ett litet baktips …. Ja, så var det ju dags för dessa godingar som jag inte hunnit skriva om än! Visste inte riktigt vad jag ska kalla dem, de är en blandning av sega kolasnitt- men med en massa hackad lakritschoklad i. Och ni har ju sett en del tidigare varianter på bloggen nu redan.  Det är kul när man experimenterar och det blir så bra- har sett både på insta och på bloggar att ni är massa som har provat och att ni gillar dem lika mycket som jag 😀 Kul och tack för att ni länkar!

Nu blev det en ny variant lakritssnitt eller chokladsnitt  – passade på att baka upp chokladen som Jonathan köpte hem förra veckan.

Kolasnitt

Frös in dem- och får se hur länge de finns kvar denna gången.

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram Marabou Lakrits

Så här ser den som jag hade i ut :

IMG_9824

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen .

Baka sju sorters kakor

Dela på två ( eller tre )  och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Mums

Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.

Snittkakor

3
Prenumerera
Notis om

33 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
BSH
10 år sedan

Hej! Går det att använda lite mindre socker? Gjorde dumblesnittar här om dagen och tyckte dem var lite för söta… Använder jag mer av något annat istället?
Ha en skön dag! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  BSH
10 år sedan

Går absolut bra att minska ner på sockret,
ev. lite lite mindre smör i då kanske 🙂

BSH
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Tack! 🙂

Christina Berglind
Reply to  BSH
8 år sedan

Helt underbart goda snittar….. Man vill bara ha mer och mer mmmmmm.

Marie
10 år sedan

Jobbar du hemifrån?

Jennys_matblogg
Reply to  Marie
10 år sedan

Ja, jag jobbar mestadels hemifrån 🙂

al68
10 år sedan

Visst blidde dom sjukt goda, tur jag la mina i frysen direkt ; )

Pernilla
10 år sedan

Ska chokladkakan hackas???

Jennys_matblogg
Reply to  Pernilla
10 år sedan

Ja 😀 det står i texten 🙂

Rosa
10 år sedan

Men vad det lät gott! Jag älskar lakrits i alla dess former så de här kakorna måste testas! Det får bli helgens uppdrag. 🙂

Ulle
10 år sedan

Hej! Hittade din blogg för ett litet tag sedan, gillar den stark 🙂 Har testat dina Daimsnittar ikväll, herregud!!! Vad goda de blev 🙂 ska testa de med lakris oxå!! Tack för alla recept du delar med dig av!!

Jennys_matblogg
Reply to  Ulle
10 år sedan

😀

mikaela
10 år sedan

Alltså dessa kakor, blir helt salig 🙂 Skulle jättegärna se en bild när degen ligger utrullad/tillplattad på plåten innan gräddningen om du har? 😛

Hanna
10 år sedan

Testade att baka dessa med Mintkrokant-choklad i och det blev också mycket gott=)

Sofie
10 år sedan

Dessa kakor är ju to die for! Hittade din blogg för ett tag sedan via Damernas värld och den är mycket uppskattad ska du veta 🙂 Har testat många olika recept och du lagar mat i precis min smak, keep up the good work 🙂

Em
10 år sedan

Hej Jenny! Fatastiskt roligt att följa din blogg, varje dag disskuterar vi dina resept på jobbet! Gjorde dessa kakorna igår fast med dumlekola, de flöt ut över hela plåten, blev låååånga och jätte tunna, dock vääääldigt goda, men varför flyter de ut? Dina ser så ”höga” och ”fluffiga” ut! Tack igen för en super blogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Em
10 år sedan

Gjorde du två eller tre längder?
jag gjorde två. Kanske spelar det on?

Em
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Jag gjorde två längder…

jennie
9 år sedan

Hej, hittade din blogg på facebook för någon vecka sedan! Jag totalt älskar den! Så himla enkla och goda recept! Jag har redan testat många. Tack för att du vill dela med dig av din kunskap!

Jenny Warsen
Reply to  jennie
9 år sedan

:-DTack snälla rara.

Anna
9 år sedan

Kanske testa att öka mjölmängden något… 🙂

Ann-Sofie
9 år sedan

Kan man byta ut chokladen mot en annan variant?

Karin
9 år sedan

Tack för en superbra blogg! Jag är allergisk mot choklad, tror du man kan ta lite lakritsströssel i istället och köra på samma recept?

9 år sedan

Tror jag hittade din blogg när jag sökte efter nåt recept på Google, Cheesecake tror jag. Men hitta dessa kakor som jag testar att baka idag, helt torsk på lakrits. Har kollat i din blogg o finns massa mer jag vill testa 🙂

Tack för bra recept !!

9 år sedan

Mmmm vilka otroligt goda snittar. Gjorde dom i två varianter. En omgång m saltlakrits och en med nonstop choklad. Tusen tack för alla dessa goda recept som du bjuder på 🙂

Setareh
9 år sedan

Hej Tack så mycket för det jätte goda receptet!!!! Mina kollegor älskade dem, jag också! 🙂

Li
9 år sedan

Hej! Tack för många fantastiska recept! Har du provat att baka dessa med glutenfritt ”mjöl”??

marie
9 år sedan

Hej min son älskar lAkrits, framför allt marabou black…men han tål o inte gluten….hur mkt glutenfri mjölmix ska jag använda istället för vetemjöl??

Gulace
9 år sedan

Jag har provat att göra glutenfria och det gick jättebra!
Använde Finaxs mjölmix när jag bakar kakor och tar på 70gr mjöl per dl.
Gjorde tre längder.

sarah
9 år sedan

Vad har man gjort fel om de inte flyter ut?
Och degen är rätt smulig så svårt att göra längder av den 🙁

Nina
8 år sedan

Smakade lagom med lakrits. Fick dock verkligen ha koll på tiden så de inte blev för mörka. Ville gärna ha dem sega så tog ut dem efter 9 min.
Tack för underbar blogg! Det finns hopp även för mig som inte bakar så ofta.

8 år sedan

Kan man använda vanlig saltlakritsgodis och mjölk blockchoklad istället för marabou chokladen.

Lena Lindberg
3 år sedan

Denna kaka gör om och om igen. När den är slut säger maken: du den där kakan med salt lakrits, den är slut……Nu har jag haft svårt att hitta marabou med salt lakrits, var rädd att den gått ur sortimentet. Men Så fanns den där igen i nytt format 100gr. Phu kaffestunden räddad. 😀 tack för ett gott recept!

Nästa inlägg

Grillade subs med ost och skinka

33
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x