Frasiga potatisbakelser

Hej hej,
Jag har fått massor av mail och frågor angående potatisbakelserna vi åt till oxfilén förra helgen. Så jag skriver ner dessa här, bara så att ni hinner handla ingredienserna till helgen. Och frasiga potatisbakelser  får bli dagens första recept.

Gott att ha till grillat, kött eller vegetariskt

IMG_3646
Det här behöver du:

4 stycken avlånga smördegsplattor ( eller motsvarande smördeg)
8- 10 kokta kalla potatisar
3 msk färskost ( valfri smak)
salt & peppar
1 ägg
1 dl riven lagrad smakrik ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Riv potatisen och blanda ihop med färskosten, salta & peppar. Rulla ut smördegen och bred ut potatisröran på smördegen.
Rulla ihop ( som en bulldeg ) och skär lagom stora bitar av rullarna.
Pensla dem med uppvispat ägg och riv över ost.

Grädda tills de är frasiga och fått en gyllene färg.

IMG_3647

Smaklig Måltid

2

38 responses to “Frasiga potatisbakelser

  1. Birgitta skriver:

    Mums, detdär låter gott! Det skall jag testa i helgen! Prövade tidigare att fylla smördeg med rå riven stekt potatis och cantadou ost, som gjordes som en ”rulltårta” o det var också jättegott!
    P.S. Gillar dina bilden! Man blir så suuugen på allt!

  2. Ulrica skriver:

    Mmmm… Har gjort dem. Underbart goda!!!

  3. Erika Skogly skriver:

    Så gott! Jag har också testat göra såna där men hade även tomatpuré, vitlök och färsk persilja i. Mumma!

  4. Ingela skriver:

    Ser jättegoda ut, vilken ost använde du? Sen gärna receptet med pannacottan med nutella!! Please:)

  5. Daries skriver:

    Dessa ska du få göra när ni kommer till valborg! Borde passa perfekt till vildsvinsgrillspetten ;-D. Kram från oss

  6. jennysmatblogg skriver:

    Ingela : Det går bra med vilke ost som.
    Pannacottareceptet kommer i helgen 🙂 jag har så många recept jag måste hinna blogga om innan dess. .. Hoppas det går bra att du får vänta 🙂

  7. Katarina skriver:

    De här låter och se mycket goda ut!

  8. Anna skriver:

    Mmmmm
    Måste prövas

  9. Åh, vad fina de blir!!! Hmm, synd att det är gluten, men kanske går att fixa med glutenfri mjölblandning.. i wish

  10. Ser väldigt gott ut Måste testa att göra dessa.

  11. Tina skriver:

    Vad serverar man till?
    Svara gärna i min blogg annars är jag rädd att jag missar svaret..
    Mvh tina

  12. Annicka skriver:

    Underbara , jag gjorde dem till Valborg och de blev succé, tack för många bra recept,

  13. Annicka skriver:

    Vilken succé dessa blev till Valborg… Tack snälla du för underbara recept.

  14. jasmine skriver:

    Hur många portioner avser receptet? 🙂

  15. Jennie skriver:

    Jag undrar också hur många portioner receptet avser? Skall testa dessa på Nyår.

  16. Jenna skriver:

    Undrar också hur många det avser till? Tänker göra dessa på nyår!

  17. Merran skriver:

    Dessa måste jag testa till nyår! Tänkte att till oxfilé borde det ju vara smarrigt 🙂 Trevlig läsning på din blogg!

  18. Therese skriver:

    Hej, kan dessa förberedas under dagen och gratineras på kvällen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det borde gå alldelse utmärkt 🙂

  19. Jenny A skriver:

    Jenny skriver i tidigare inlägg (potatisbakelser tillsammans med oxfilé) att det är till 4 portioner 🙂

  20. Marie skriver:

    Supergott 🙂 Gjorde dessa nyårsafton med ankbröstfileér och rödvinssås.:-)

  21. Carola skriver:

    Lagade dessa i Påskas, blev en Hit!!

  22. Birgit skriver:

    hej, det finns glutenfria smördegsplattor

  23. A-K skriver:

    Hej! Kavlade du smördegsplattorna eller var de okavlade när du la på osten?
    Tack för en mycket inspirerande blogg!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hade inte kavlat dem 🙂

  24. Pirjo skriver:

    Gjorde dessa till valborg, tack för receptet blev super goda

  25. Monia skriver:

    Hej! Jag ändrade lite i receptet och kan säga att de blev läckra 🙂 Jag blandade i lite stekt lök i potatisen för att få mera smak och jag kokte också potatisen med skal för att behålla vitaminerna, innan jag rev dem. 🙂 Tack för inspiration 🙂

  26. Petra skriver:

    Färskost.. menar du typ mozzarella, Philadelphia eller kvarg?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Philadelphia 🙂 Tex…

  27. Sandra skriver:

    Ska man ha nån sås till? Blir så torrt annars tycker jag ? Tänkte lax till o gubben vill nog ha en köttbit

  28. Åsa skriver:

    River du potatisen på rivjärn??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja 🙂

  29. Catharina skriver:

    Perfekt tips som poppade upp i flödet när jag satt och letade varianter på tillbehör till nyår! Vi är ganska många på nyår så det behövs lite planering kring logistiken i köket. Ungefär hur länge gräddar du dem? Jag kommer testa att pensla dem med grädde istället för ägg då vi har äggallergi att ta hänsyn till men det borde ju gå lika bra.

  30. Sofia skriver:

    Du har en underbar blogg. Tänkte göra dina potatisbakelse till nyår ? Fundera på hur länge dem ska vara inne är eftersom potatisen redan är kokt så är det 10-15 min för att får smördegen frasig? Lr är det mkt längre tid?

  31. Magnus skriver:

    Jättesmarriga och relativt enkla att göra. Klart ett recept att spara

  32. Vanja skriver:

    Hur lång tid behöver de i ugnen?

  33. Hanna skriver:

    Hur lång tid ska dessa vara i ugnen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »