Frasiga potatisbakelser

Hej hej,
Jag har fått massor av mail och frågor angående potatisbakelserna vi åt till oxfilén förra helgen. Så jag skriver ner dessa här, bara så att ni hinner handla ingredienserna till helgen. Och frasiga potatisbakelser  får bli dagens första recept.

Gott att ha till grillat, kött eller vegetariskt

IMG_3646
Det här behöver du:

4 stycken avlånga smördegsplattor ( eller motsvarande smördeg)
8- 10 kokta kalla potatisar
3 msk färskost ( valfri smak)
salt & peppar
1 ägg
1 dl riven lagrad smakrik ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Riv potatisen och blanda ihop med färskosten, salta & peppar. Rulla ut smördegen och bred ut potatisröran på smördegen.
Rulla ihop ( som en bulldeg ) och skär lagom stora bitar av rullarna.
Pensla dem med uppvispat ägg och riv över ost.

Grädda tills de är frasiga och fått en gyllene färg.

IMG_3647

Smaklig Måltid

1
Prenumerera
Notis om
38 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Birgitta
9 år sedan

Mums, detdär låter gott! Det skall jag testa i helgen! Prövade tidigare att fylla smördeg med rå riven stekt potatis och cantadou ost, som gjordes som en ”rulltårta” o det var också jättegott!
P.S. Gillar dina bilden! Man blir så suuugen på allt!

Ulrica
9 år sedan

Mmmm… Har gjort dem. Underbart goda!!!

9 år sedan

Så gott! Jag har också testat göra såna där men hade även tomatpuré, vitlök och färsk persilja i. Mumma!

Ingela
9 år sedan

Ser jättegoda ut, vilken ost använde du? Sen gärna receptet med pannacottan med nutella!! Please:)

Daries
9 år sedan

Dessa ska du få göra när ni kommer till valborg! Borde passa perfekt till vildsvinsgrillspetten ;-D. Kram från oss

jennysmatblogg
9 år sedan

Ingela : Det går bra med vilke ost som.
Pannacottareceptet kommer i helgen 🙂 jag har så många recept jag måste hinna blogga om innan dess. .. Hoppas det går bra att du får vänta 🙂

9 år sedan

De här låter och se mycket goda ut!

Anna
9 år sedan

Mmmmm
Måste prövas

9 år sedan

Ser jätte fint ut!

9 år sedan

Åh, vad fina de blir!!! Hmm, synd att det är gluten, men kanske går att fixa med glutenfri mjölblandning.. i wish

9 år sedan

Ser väldigt gott ut Måste testa att göra dessa.

9 år sedan

Vad serverar man till?
Svara gärna i min blogg annars är jag rädd att jag missar svaret..
Mvh tina

9 år sedan

Underbara , jag gjorde dem till Valborg och de blev succé, tack för många bra recept,

9 år sedan

Vilken succé dessa blev till Valborg… Tack snälla du för underbara recept.

jasmine
6 år sedan

Hur många portioner avser receptet? 🙂

Jennie
6 år sedan

Jag undrar också hur många portioner receptet avser? Skall testa dessa på Nyår.

6 år sedan

Undrar också hur många det avser till? Tänker göra dessa på nyår!

Merran
6 år sedan

Dessa måste jag testa till nyår! Tänkte att till oxfilé borde det ju vara smarrigt 🙂 Trevlig läsning på din blogg!

Therese
6 år sedan

Hej, kan dessa förberedas under dagen och gratineras på kvällen?

Jenny Warsen
Reply to  Therese
6 år sedan

Det borde gå alldelse utmärkt 🙂

Jenny A
6 år sedan

Jenny skriver i tidigare inlägg (potatisbakelser tillsammans med oxfilé) att det är till 4 portioner 🙂

Marie
6 år sedan

Supergott 🙂 Gjorde dessa nyårsafton med ankbröstfileér och rödvinssås.:-)

Carola
6 år sedan

Lagade dessa i Påskas, blev en Hit!!

Birgit
6 år sedan

hej, det finns glutenfria smördegsplattor

A-K
6 år sedan

Hej! Kavlade du smördegsplattorna eller var de okavlade när du la på osten?
Tack för en mycket inspirerande blogg!

Jenny Warsen
Reply to  A-K
6 år sedan

Hade inte kavlat dem 🙂

6 år sedan

Gjorde dessa till valborg, tack för receptet blev super goda

Monia
6 år sedan

Hej! Jag ändrade lite i receptet och kan säga att de blev läckra 🙂 Jag blandade i lite stekt lök i potatisen för att få mera smak och jag kokte också potatisen med skal för att behålla vitaminerna, innan jag rev dem. 🙂 Tack för inspiration 🙂

Petra
5 år sedan

Färskost.. menar du typ mozzarella, Philadelphia eller kvarg?

jennysmatblogg
Reply to  Petra
5 år sedan

Philadelphia 🙂 Tex…

Sandra
5 år sedan

Ska man ha nån sås till? Blir så torrt annars tycker jag ? Tänkte lax till o gubben vill nog ha en köttbit

Åsa
5 år sedan

River du potatisen på rivjärn??

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
5 år sedan

Ja 🙂

Catharina
4 år sedan

Perfekt tips som poppade upp i flödet när jag satt och letade varianter på tillbehör till nyår! Vi är ganska många på nyår så det behövs lite planering kring logistiken i köket. Ungefär hur länge gräddar du dem? Jag kommer testa att pensla dem med grädde istället för ägg då vi har äggallergi att ta hänsyn till men det borde ju gå lika bra.

Sofia
4 år sedan

Du har en underbar blogg. Tänkte göra dina potatisbakelse till nyår ? Fundera på hur länge dem ska vara inne är eftersom potatisen redan är kokt så är det 10-15 min för att får smördegen frasig? Lr är det mkt längre tid?

Magnus
4 år sedan

Jättesmarriga och relativt enkla att göra. Klart ett recept att spara

Vanja
3 år sedan

Hur lång tid behöver de i ugnen?

Hanna
3 år sedan

Hur lång tid ska dessa vara i ugnen?

Nästa inlägg

Sega chokladsnitt

38
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x