Laxpasta med ostsås

Varmt välkommen soliga fredag,

Hoppas eran fredag har startat bra- kan den göra annat när solen skiner och fåglarna kvittrar? 🙂 Nomi och jag har varit på besök i förskolan nu på förmiddagen, och träffat några av hennes nya kompisar som hon kommer gå i samma förskoleklass med. Gissa om hon tyckte det var spännande, och det gick bra och hon hittade väldigt snabbt sina nya vänner. Så nu kanske lite av fjärilarna i magen lugnat sig, och hon ser fram ännu mer till att få börja skolan nu efter sommaren. Till lunch idag var det bara jag och Nomi hemma eftersom moster & kusinerna åkte hem i morse- så då gjorde vi bara en lätt laxpasta till oss som vi åt på altanen.

Denna går jättesnabbt att laga och är väldigt god.  ( Nomi röstade dock ner broccolin, men jag tycker att det är så gott tillsammans med lax) Laxpasta

Det här behöver du för att laga denna laxpasta till 4 personer : 400 gram laxfile ( gärna färsk) olivolja 1 vitlöksklyfta 1 stor bukett med färsk broccoli valfri pasta 100 gram philadelphiaost några droppar vitvinsvinäger salt & peppar

Gör din laxpasta så här: Koka upp vattnet till pastan och koka enligt anvisning.  Skär laxen i 1*1 cm bitar , finskiva vitlöken och dela broccolin i lagom stora munsbitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja, och fräs vitlök och broccoli tills löken blivit glansig. Häll i laxen och fräs den klar, och ställ åt sidan, tills pastan är al dente. Häll av vattnet , skölj snabbt och rör i philadelphiaosten och vänd ner allt i pannan. Hetta upp pannan igen och låt allt sjuda ihop. Smaka av med några droppar vitvinsvinäger, salt & peppar

Servera genast, smaklig spis.

* * * * * * * * * *  * *

Nu redan dags att fixa mellanmål- för nu hör jag att Melvin och hans kompisar är hemma.

Ha en riktigt fin dag. så hörs vi snart igen.

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna J
10 år sedan

Åh, det är så gott!! Jag brukar göra massoor och äta flera dagar i rad 😉

sanna
10 år sedan

Jag ska göra din cocacola marinerad filé och grilla ikväll med klyftpotatis, blir spännande och prova/ ha en fin fredagkväll

Åsa
10 år sedan

I helgen blir det din pulled beef med coca Cola, lite kul för barnen också!

En fråga som inte har med mat att göra, och som kanske ni andra här också har lust att svara på; har dina barn ofta med kompisar hem efter skolan? Jag tycker det är jätteviktigt med kompisar men känner mig ofta trött efter jobbet och tycker det är skönt när det bara är vi… (OBS att jag inte alls lägger nån värdering i hur det ena eller andra, bara nyfiken. :-))

Susanna
Reply to  Åsa
10 år sedan

Hej Åsa.
Förstår precis vad du menar. Jag har lite större barn nu och den tiden med kompisar hemma är över o nu saknar jag det. Kommer ihåg stt det kändes tungt ibland, men den tiden försvinner snabbt och som du säger, kompisar är viktigt. Sen kan man ju be dem hjälpa till att plocka undan tillsammans. Det är absolut ok och ofta så trivs de med lie uppgifter.

Åsa
Reply to  Susanna
10 år sedan

Tack snälla för kloka ord. Ska tänka på det du skriver, att det är en begränsad tid. De blir stora så fort, för fort tycker jag.

Jennys_matblogg
Reply to  Åsa
10 år sedan

Hej Åsa,

Jag förstår också precis vad du menar.
Nu jobbar jag hemifrån, och mina barn har inte behövt gå på fritids. Så därför har jag tyckt att det varit viktigt att de får ta med kompis hem från skolan. Melvin har nog kompis med nästan varje dag,eller följer han med kompisar hem också. De är några i klassen nu som inte går på fritids utan går direkt hem – kan tänka mig att de blir ännu fler barn nu i trean.
Och då är det ju ännu lättare att springa och leka när läxan är gjord.

Hade jag varit du, så hade jag kanske planerat in kompisarna på helgen istället.

Ha en fortsatt fin helg 🙂

Åsa
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Tack snälla för svar! Märker på min pojke som går i 2:an att fritids inte är nåt vidare, han vill hellre gå hem och helst med någon kompis. Kul att höra hur andra tänker och du har ju erfarenhet med fler barn än jag.

Nu står förresten pulled beef i ugnen inför middag imorgon! 🙂 Ha en fin söndag!

Jeanette
10 år sedan

Ska Nomi börja på samma skola som Melvin? Spännande att börja i Förskoleklass;)

Jennys_matblogg
Reply to  Jeanette
10 år sedan

Ja, det ska hon 🙂

Annelie
10 år sedan

Går det att använda något annat än philadelpia?

Jennys_matblogg
Reply to  Annelie
10 år sedan

En smaksatt creme fraiche är nog inte tokigt heller 🙂

Rebecka
10 år sedan

Är vinägern nödvändig? Inget vi använder hemma i vanliga fall 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Rebecka
10 år sedan

Nej det är inte nödvändigt, utan ger lite syrlighet till rätten. Går lika bra med några droppar citron 🙂

Rebecka Nilsson
10 år sedan

Ändrade receptet lite, tog i 200 färskost och ca 1.5 dl grädde, hade i skärbönor, gul lök och citron i stället för vinäger 🙂 tummen upp här 🙂

Lisa Solitander
10 år sedan

Vilken super rätt såååå gott, min äldsta tös sa flera gånger att de va jätte gott. Så enkelt på så lite tid, såna recept gillar jag

Jennys_matblogg
Reply to  Lisa Solitander
10 år sedan

<3 vad roligt att höra.

Lisa Solitander
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Du har möjligtvis inga bra tips på bröd som är hyfsat ok för en diabetiker? Äldsta dottern har diabetes o vi äter en hel del bröd i familjen o tänkte då för mig själv att de kanske hade varit en bra idé o baka själv, men har lite svårt o hitta ett bra recept

Nästa inlägg

En bra start på dagen

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x