Köttfärslimpa med mozzarella

Solen stannade inte kvar så länge över småland, hann knappt skriva förra inlägget så gick solen i moln. Jaha, men man får vara glad för den lilla solen som man får. Och ett litet middagstips idag blir köttfärslimpa- fylld med krämigaste mozzarellan , och  det är den allra godaste köttfärslimpan enligt mej.  Kanske inte så fin på bild – men väldigt gott 🙂

Det här behöver du :
600 gram blandfärs
1/2 riven gul lök
1 /2 dl grädde
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk kalvfond ( koncentrerad )
salt och peppar

2- 3 bollar mozzarella

Såsen :
Ev. steksky från köttfärslimpna
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk
soya
salt och peppar
(valfritt)  1 tsk rödvinbärsgele
maizena

ev. någon droppe soyakulör

Servera med kokt potatis, inlagdgruka och lingon.

Gör så här :

Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg i ströbrödet i grädden, låt detta dra sig en stund. Rör ihop alla andra ingredienser till köttfärslimpan under tiden, och till sist vänder du ner grädd- / ströbrödsblandningen. Rör ihop allt. Forma färsen till en stubbe och gör en urgröpning i mitten och lägg i mozzarellaosten.  Rulla ihop och forma till en limpa, lägg sedan i smord form och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttfärslimpan är klar.  Under tiden gör du såsen.  Ta tillvara på stekskyn om det blir någon och häll det i en  stekpannan  med vattnet, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Klart att serveras med kokt potatis och brunsås

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnéa
10 år sedan

Hej! Jag hittade precis hit och Jag gillar din blogg super mycket! Jätte goda recept och fin inredning!
Från och med nu kommer jag gå in varje dag och läsa! 🙂

Mvh Linnéa

Nästa inlägg

Rosenbröd med hackade solrosfrön

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x