Recept på Langos

Hej,

Sådär ja, nu har jag ordnat fram så ni också kan laga de här hemmagjorda langos:en som vi åt i helgen. Varsågoda, här har ni  Tobias recept på dessa frasiga godingar :

IMG_3712

Till langosbrödet för  15 små langos :
25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 kokt potatis
Cirka: 7 dl vetemjöl special
1 liter rapsolja till fritering

Tillbehör :
Gräddfilsås ( 1 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche + 2 (1)  klyftor vitlök och salt)
2 röd lök finhackade
1 stor burk räkor i lag / eller alternativt nyskalade.
1 burk Röd eller svart rom
1-2 dl lagrad ost

Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en slät deg, som är ganska lös.  Låt den jäsa i cirka 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen.
Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.
Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i cirka 10  – 15 minuter.
Häll upp oljan i fritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan.  Prova att fritera lite vittbröd, det sak bli gyllene.
Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula och läg dem på ett hushållspapper så att lite av oljan rinner av.

Under tiden, rör ihop såsen och ställ kallt i tio minuter innan servering.

Sedan är det klart att serveras, med sås, räkor, rom , ost och toppa med lite riven ost.

Riktigt gott!!

Bloggen uppdateras varje dag med nya recept & bilder, för att inte missa uppdateringarna följ den gärna på facebook här. Eller via instagram där ni hittar den :@jennysmatblogg. Och för att söka bland övriga 2000 mat- och bakrecept så hittar ni fliken kategorier högst upp på sidan.

Hoppas ni kommer trivas 🙂

IMG_3711

3
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Jiiiises! Langos som är såååå smarrigt! Ser supergott ut. Men vet inte om jag skulle klara av att göra det själv 🙂

Kim
Reply to  s p i n d e l t j e j e n
3 månader sedan

Det är enkelt. Jag kan tekomendera att använda avkoket från potatisen för att få ännu mer smak istället för vatten håll kåll på tempraturen bara

Hanna
12 år sedan

Jag älskar plockmat! Detta har aldrig prövats, men det ska jag. Kul att bjuda på.

Kristin
12 år sedan

Ojojoj här var det farligt att titta in när man var hungrig.
Guuuud så gott:)

AnnaPanna
12 år sedan

Mumsfillibabba !!

12 år sedan

Fräscht! Man blir riktigt sugen. Ni som är duktiga inom matlagning kan ta en titt på http://www.sweethome.se/sv/tavlingar/tavlingar

Marie
12 år sedan

Detta ska jag ta o göra till min födelsedag på måndag! Mums!!! 🙂

12 år sedan

Åhhh. . .Så gott med Langos bara måste laga detta snart!!

Nathalie
9 år sedan

Ser fantastiskt gott ut . Går det o byta ut vetemjölet till ngt annat om man vill ha det glutenfritt ?☺

Sara
8 år sedan

Går det att frysa in delar av degen för att tillaga vid senare tillfälle?

monica dDanell
8 år sedan

Langos bra fredags mys kommer att laga den snart

7 år sedan

[…] Anpassat efter Jennys Matblogg recept. […]

Hanna
6 år sedan

Gud så mycket gott du gör älskar dina recept. 😍

Nästa inlägg

Veckans första frukost

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x