Lagerblad och plantering

IMG_3066

Vi fick en fin kryddväxt av Nina & familj nu när de var här i helgen.  En lagerbladsbuske, som senare kommer planteras bland örterna utomhus. Lagerblad brukar jag ha när jag ska koka varmkorv, och passar även bra i olika slags grytor. Som tillexempel den älggrytan jag gjorde i  höstas, den kokade med blandannat lagerblad.

Receptet hittar du här

Och på tal om plantera, så måste jag iväg och köpa jordgubbsplantor nu. Jag har lovat barnen att vi ska ha massa egna jordgubbar i år.
Sedan tänkte jag köpa rabarber också , det är ju bara så gott med både rabarbersaft, rabarberkräm och rababerpajer till sommaren….

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Vad läckert med färska lagerblad! Jag är sugen på att så lite här hemma i trädgården jag med. Ska bara gräva upp en land först 🙂

12 år sedan

Hmm va gott det ser ut =)
Kram kram och tack för en inspirerande blogg!

AnnaPanna
12 år sedan

Ni verkar ha det så fint hemma. Mysigt att plantera jordgubbar tillsammans med barnen! 🙂

12 år sedan

Jag har också en lagerbladsbuske i mitt växthus och den växer så fint varje år, plockar blad av den året runt. Vill man ha torkade blad är det bara att klippa av en kvist och lägga den i rumstemperatur så torkar den jättesnabbt. 🙂

12 år sedan

Jag hade oxå ett lagerbladsträd, men tyvärr lyckades jag inte så bra den vissnade i hop.

Nästa inlägg

Tävling

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x