Hallonpannacotta med nutella

Har ni liksom jag massvis med hallon i trädgården då tycker jag att ni ska göra den här. En ljuvligt krämig hallonpannacotta med nutellabotten .

IMG_3015

För 10 portioner

10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 gram hallon
4 stycken gelatinblad

nutella utförd med lite ovispad grädde
chokladcrisp och färska vinbär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna- lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner hallonkrämen i blandningen.
man behöver inte sila, men annars blr det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Häller upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.

Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.

IMG_3010

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
10 år sedan

Jamen detta ser oxå så himla gott ut, liksom de härliga blindast med ost o jordgubbar ! Så fräscht o somligt….undrar bara när jag ska hinna med o testa allt det goda du har på din blogg 🙂
Har förresten sett att om man googlar på nattbröd, som du tidigare haft med, så kommer det fram på din gamla blogg bild o recept , på pernillasvärld.
Tack för en härlig o inspirerande blogg.
Med vänlig hälsning,. Christina

10 år sedan

Men satan så gott det ser ut!

10 år sedan

De här ser så lyxigt goda och fräscha ut!

10 år sedan

Oj oj vad gott det såg ut!
Hp sås har jag nog aldrig prövat. Kanske skulle ta och pröva en provpåse. Ska bli intressant att se recepten iaf! /Emma

Anna
10 år sedan

Mmmmm.
Du är grym som lägger ut sådana här recept när jag ska gå på diet.
Ser heeeelt underbart ut.

10 år sedan

Mmmmm! Alltid uppskattat med nya recept på enkla efterrätter som ser riktigt smarrigt ut. Tack!

10 år sedan

Åh, så fina de är! Vill ha en på en gång!

Malin
10 år sedan

Hej Jenny,

Bara måste prova detta!!! Var tvungen att lägga ut på min blogg 🙂
Jag har bett alla att läsa din blogg 🙂 Du är grym. Jag blev jätteglad för din kommentar när jag var i NY 🙂
Kramis

7 år sedan

Åh så gott det här ser ut!! Kanske blir till nyårsefterrätten. En fråga bara, kan man göra egengjord chokladsås eller blir det för rinnig?

Lena
7 år sedan

Kan man göra pannacotta utan gelatin? Kanske är fler vegetarianer som undrar!
Önskar dig ett gott nytt år Jenny! Kram

Åsa
7 år sedan

Tack för alla underbara recept!!
Tänkte testa denna dessert till nyår. Kan man använda frysta hallon? Ska dom isåfall tinas?

Jenny Warsen
Reply to  Åsa
7 år sedan

Det går bra med halvtinade 🙂

Frida
7 år sedan

Vilken hörlug bligg!!!!
Detta ser jättegott ut!
Är detta något man tom skulle kunna förbereda idag? /Frida

Jenny Warsen
Reply to  Frida
7 år sedan

Tack 🙂
Absolut, det funkar utmärkt.

Frida
7 år sedan

Haha, Härlig blogg skulle det ju stå…

Ida
7 år sedan

Testa gelesocker istället för gelatinblad, superenkelt och jag har för mig att det funkar för vegetarianer också. Finns på bakhyllorna i affären 🙂

Åsa
7 år sedan

Efterrätten står nu i kylen i väntan på nyårskvällen. Den har stått snart i 4 timmar men är rinnig. Halverade receptet. Vad har jag gjort för fel?

Nästa inlägg

Rostade crostiner med oströra toppat med söta jordgubbar

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x