Hallonpannacotta med nutella

Har ni liksom jag massvis med hallon i trädgården då tycker jag att ni ska göra den här. En ljuvligt krämig hallonpannacotta med nutellabotten .

IMG_3015

För 10 portioner

10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 gram hallon
4 stycken gelatinblad

nutella utförd med lite ovispad grädde
chokladcrisp och färska vinbär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna- lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner hallonkrämen i blandningen.
man behöver inte sila, men annars blr det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Häller upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.

Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.

IMG_3010

2

17 responses to “Hallonpannacotta med nutella

  1. Christina skriver:

    Jamen detta ser oxå så himla gott ut, liksom de härliga blindast med ost o jordgubbar ! Så fräscht o somligt….undrar bara när jag ska hinna med o testa allt det goda du har på din blogg 🙂
    Har förresten sett att om man googlar på nattbröd, som du tidigare haft med, så kommer det fram på din gamla blogg bild o recept , på pernillasvärld.
    Tack för en härlig o inspirerande blogg.
    Med vänlig hälsning,. Christina

  2. Sandra skriver:

    Men satan så gott det ser ut!

  3. Katarina skriver:

    De här ser så lyxigt goda och fräscha ut!

  4. Emma skriver:

    Oj oj vad gott det såg ut!
    Hp sås har jag nog aldrig prövat. Kanske skulle ta och pröva en provpåse. Ska bli intressant att se recepten iaf! /Emma

  5. Anna skriver:

    Mmmmm.
    Du är grym som lägger ut sådana här recept när jag ska gå på diet.
    Ser heeeelt underbart ut.

  6. Sandra skriver:

    Mmmmm! Alltid uppskattat med nya recept på enkla efterrätter som ser riktigt smarrigt ut. Tack!

  7. Emilia skriver:

    Åh, så fina de är! Vill ha en på en gång!

  8. Malin skriver:

    Hej Jenny,

    Bara måste prova detta!!! Var tvungen att lägga ut på min blogg 🙂
    Jag har bett alla att läsa din blogg 🙂 Du är grym. Jag blev jätteglad för din kommentar när jag var i NY 🙂
    Kramis

  9. Lisa skriver:

    Åh så gott det här ser ut!! Kanske blir till nyårsefterrätten. En fråga bara, kan man göra egengjord chokladsås eller blir det för rinnig?

  10. Lena skriver:

    Kan man göra pannacotta utan gelatin? Kanske är fler vegetarianer som undrar!
    Önskar dig ett gott nytt år Jenny! Kram

  11. Åsa skriver:

    Tack för alla underbara recept!!
    Tänkte testa denna dessert till nyår. Kan man använda frysta hallon? Ska dom isåfall tinas?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går bra med halvtinade 🙂

  12. Frida skriver:

    Vilken hörlug bligg!!!!
    Detta ser jättegott ut!
    Är detta något man tom skulle kunna förbereda idag? /Frida

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack 🙂
      Absolut, det funkar utmärkt.

  13. Frida skriver:

    Haha, Härlig blogg skulle det ju stå…

  14. Ida skriver:

    Testa gelesocker istället för gelatinblad, superenkelt och jag har för mig att det funkar för vegetarianer också. Finns på bakhyllorna i affären 🙂

  15. Åsa skriver:

    Efterrätten står nu i kylen i väntan på nyårskvällen. Den har stått snart i 4 timmar men är rinnig. Halverade receptet. Vad har jag gjort för fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *