Hallonpannacotta med nutella

Har ni liksom jag massvis med hallon i trädgården då tycker jag att ni ska göra den här. En ljuvligt krämig hallonpannacotta med nutellabotten .

IMG_3015

För 10 portioner

10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 gram hallon
4 stycken gelatinblad

nutella utförd med lite ovispad grädde
chokladcrisp och färska vinbär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna- lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner hallonkrämen i blandningen.
man behöver inte sila, men annars blr det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Häller upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.

Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.

IMG_3010

0
Prenumerera
Notis om
17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
8 år sedan

Jamen detta ser oxå så himla gott ut, liksom de härliga blindast med ost o jordgubbar ! Så fräscht o somligt….undrar bara när jag ska hinna med o testa allt det goda du har på din blogg 🙂
Har förresten sett att om man googlar på nattbröd, som du tidigare haft med, så kommer det fram på din gamla blogg bild o recept , på pernillasvärld.
Tack för en härlig o inspirerande blogg.
Med vänlig hälsning,. Christina

8 år sedan

Men satan så gott det ser ut!

8 år sedan

De här ser så lyxigt goda och fräscha ut!

8 år sedan

Oj oj vad gott det såg ut!
Hp sås har jag nog aldrig prövat. Kanske skulle ta och pröva en provpåse. Ska bli intressant att se recepten iaf! /Emma

Anna
8 år sedan

Mmmmm.
Du är grym som lägger ut sådana här recept när jag ska gå på diet.
Ser heeeelt underbart ut.

8 år sedan

Mmmmm! Alltid uppskattat med nya recept på enkla efterrätter som ser riktigt smarrigt ut. Tack!

8 år sedan

Åh, så fina de är! Vill ha en på en gång!

8 år sedan

Hej Jenny,

Bara måste prova detta!!! Var tvungen att lägga ut på min blogg 🙂
Jag har bett alla att läsa din blogg 🙂 Du är grym. Jag blev jätteglad för din kommentar när jag var i NY 🙂
Kramis

6 år sedan

Åh så gott det här ser ut!! Kanske blir till nyårsefterrätten. En fråga bara, kan man göra egengjord chokladsås eller blir det för rinnig?

Lena
6 år sedan

Kan man göra pannacotta utan gelatin? Kanske är fler vegetarianer som undrar!
Önskar dig ett gott nytt år Jenny! Kram

Åsa
6 år sedan

Tack för alla underbara recept!!
Tänkte testa denna dessert till nyår. Kan man använda frysta hallon? Ska dom isåfall tinas?

Jenny Warsen
Reply to  Åsa
6 år sedan

Det går bra med halvtinade 🙂

Frida
6 år sedan

Vilken hörlug bligg!!!!
Detta ser jättegott ut!
Är detta något man tom skulle kunna förbereda idag? /Frida

Jenny Warsen
Reply to  Frida
6 år sedan

Tack 🙂
Absolut, det funkar utmärkt.

Frida
6 år sedan

Haha, Härlig blogg skulle det ju stå…

Ida
6 år sedan

Testa gelesocker istället för gelatinblad, superenkelt och jag har för mig att det funkar för vegetarianer också. Finns på bakhyllorna i affären 🙂

Åsa
6 år sedan

Efterrätten står nu i kylen i väntan på nyårskvällen. Den har stått snart i 4 timmar men är rinnig. Halverade receptet. Vad har jag gjort för fel?

Nästa inlägg

Rostade crostiner med oströra toppat med söta jordgubbar

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x