hemmagjord musli – LCHF

 

God morgon!
 
Redan måndagmorgon och veckans första tips och recept blir en nyttig frukost, LCHF / GI. En hemmagjorda nötmüslin. 
Jag serverade den till vanlig filmjölk, äter du LCHF kan du välja den turkiska yougurten (osötad)

IMG_5534

 

Du behöver :

1 dl av tex. grovhackade nötter , valnötter, sötmandel
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokos
1 / 2 dl rapsolja
1 dl vatten
salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla nötter / frön / kokos och strö ut över en långpanna.
Blanda vattnet och oljan och fördela över nötterna.
Rosta i mitten på ugnen i ca 15minuter.
Rör om då och då. Viktigt att det inte bränns.

Förvara sedan müslin i en glasburk, med tättslutande lock.

1

9 responses to “hemmagjord musli – LCHF

  1. sofie skriver:

    Hemmagjord musli är alltid godast!

  2. Fia skriver:

    Härligt 😉 gärna mer lchf

  3. Carin skriver:

    Men varför äter man inte muslin naturell? förklara proceduren med ugnen? *fattar inte*

  4. annika arnesdotter skriver:

    Hur mycket kan man äta av den hemmagjorda muslin för att inte få i sig för mycket kolhydrater?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Annika : Det beror på hur mkt kolhydrater du ”får” äta per dag.
      är det för att viktminska eller hålla vikten?

  5. Linnea skriver:

    Hej!
    Jag tänkte bara höra ska det vara kokosflingor eller riven kokos? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kokosflingor 🙂

  6. Jessika skriver:

    Ingen risk att det möglar? Är ju rätt fuktigt o oljigt….
    Grymt gott är det dock?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den ska vara rätt torr när den är klar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *