hemmagjord musli – LCHF

 

God morgon!
 
Redan måndagmorgon och veckans första tips och recept blir en nyttig frukost, LCHF / GI. En hemmagjorda nötmüslin. 
Jag serverade den till vanlig filmjölk, äter du LCHF kan du välja den turkiska yougurten (osötad)

IMG_5534

 

Du behöver :

1 dl av tex. grovhackade nötter , valnötter, sötmandel
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokos
1 / 2 dl rapsolja
1 dl vatten
salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla nötter / frön / kokos och strö ut över en långpanna.
Blanda vattnet och oljan och fördela över nötterna.
Rosta i mitten på ugnen i ca 15minuter.
Rör om då och då. Viktigt att det inte bränns.

Förvara sedan müslin i en glasburk, med tättslutande lock.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
13 år sedan

Hemmagjord musli är alltid godast!

Fia
13 år sedan

Härligt 😉 gärna mer lchf

Carin
12 år sedan

Men varför äter man inte muslin naturell? förklara proceduren med ugnen? *fattar inte*

annika arnesdotter
12 år sedan

Hur mycket kan man äta av den hemmagjorda muslin för att inte få i sig för mycket kolhydrater?

jennysmatblogg
Reply to  annika arnesdotter
12 år sedan

Annika : Det beror på hur mkt kolhydrater du ”får” äta per dag.
är det för att viktminska eller hålla vikten?

Linnea
10 år sedan

Hej!
Jag tänkte bara höra ska det vara kokosflingor eller riven kokos? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Linnea
10 år sedan

Kokosflingor 🙂

Jessika
8 år sedan

Ingen risk att det möglar? Är ju rätt fuktigt o oljigt….
Grymt gott är det dock?

jennysmatblogg
Reply to  Jessika
8 år sedan

Den ska vara rätt torr när den är klar 🙂

Nästa inlägg

Cowboygryta och nya köket

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x