Ugnsbakad choritzo och körsbärstomater

Sportlovsvecka – och då brukar lättlagade middagstips vara extra uppskattat.
Ungsbakad choritzo & körsbärstomater och potatismos.

IMG_8902

Det här behöver du:

5- 6 st Choritzokorv
1/2 dl  creme fraiche
1/2 dl bostongurka –
eller om man så önskar är det gott att byta upt bostongurkan mot en god lagrad ost.
Salt och peppar
Toppa med riven ost
Körsbärstomater + olivolja och flingsalt

Potatismoset :

10 – 12 potatisar medelstora (mjölig sort )
3 dl gräddmjölk 50 /50
150 gram smör
salt och vitpeppar
Lite riven muskotnöt

Gör så här:Skala och koka potatisen. Ställ ugnen på 225 grader. Skär ett snitt över korven, rör ihop fyllningen.
Fyll korven och strö över rikligt med ost och  lägg i en form. Lägg även dit körsbärstomaterna, och ringla över olivolja och lite flingsalt över tomaterna.
Ställ in i ugnen och gratinera i ca 20 minuter eller tills tomaterna och korven blivit klara

IMG_8889
Och gör potatismoset så här:Skala och koka potatisen i mindre bitar.När den är mjuk ( 15- 20 minuter ) så häller du av vattnet och mosar med en potatispress,eller med hjälp av en elvisp. Värm upp gräddmjölken och smöret och rör sedan ner detta i potatismoset och rör om tills det blivit fluffigt. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskot.

Klart att serveras.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Vad gott det låter med ugnsbakad korv, det ska jag komma ihåg att prova.

8 år sedan

Hej!
Det där ser smarrigt ut =)
Har inte hunnit in hit på ett tag men nu har jag läst i fatt lite.
Vad jätte mycket fina saker du hittade på Ullared (den här gången oxå).
Ser verkligen fram emot att få följa eran flytt,har själv precis flyttat och vet hur jäkligt det kan vara, och roligt med för den delen.
Hoppas du får en skön tisdagkväll.

Kram Thess

Sofia
8 år sedan

Ska testa detta receptet nu i dagarna.
Gott.

8 år sedan

Det så gott med kryddig korv

Sara
8 år sedan

Hej Jenny!
Vilken underbar blogg du har. Jag skulle behöva hjälp. Jag hade tänkt att bjuda på Oooey gooey- Brownies på lördag. Kan jag baka dem redan på fredag? Var ska jag förvara dem i så fall, rumstemperatur eller kylskåp?

Kram Sara

jennysmatblogg
8 år sedan

Sara : Tack snälla 🙂

Jag förvarade mina Oooey gooey- Brownies svalt. Längst ner i kylen! Lycka till

8 år sedan

Mmm gott… älskar tjock korv..speciellt på grillen!! 🙂

8 år sedan

åh vilken härlig blogg! Fick massor av inspiration på lagom pris-mat som den student jag är:) ska prova flera recept här:) återkommer när jag provat 🙂

Nästa inlägg

Semlor

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x