Runda smörgåsbakelser med räkor

Hej och god morgon!
Idag är alla friska och krya – och Melvin tillbaka till förskolan efter en extra feberfri dag hemma:
-)  Och även Jonathan är frisk från migränen  igår.
Barnen är i skolan men liten Nomi är hemma idag .
Så vi ska passa på att åka in till stan och fika  lite och uträtta några ärenden.

Denna dagen startade vi med en god frukosten med smörgåsbakelser – som vi egentligen skulle ätit  i gårkväll.    De var lika goda idag – om inte godare.

IMG_6500

Jag hade samma recept som  jag gjorde sist.   

Till 3 stycken stora smörgåsbakelser
alternativt 6  stycken mindre förrätter.

9 stycken mjuka rostbröd
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar

Till fyllningen runt bakelsen
1 1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs

Förslag till garnering:
Räkor / kräftor
Ostrullar
hackade ägg
citron
färsk dill
Stenbitsrom
ostbågar  ( smulade )
eller frukt

Jag använde mig av en citronmajonäs,
som var jättegod till dessa bakelser med räkor.

Gör så här:
Tryck ut runda cirklar i rostbrödet, antingen med en rund pepparkaksform, eller ett glas.
Rör ihop tonfisk, creme fraiche, majonnäs smak av med salt och peppar. Ev. rör du ner en msk till med majonnäs och creme fraiche så att du får en fin konsistens på den.
Bred på detta på de runda mackorna. Både på första och andra lagret.
Gör sedan fyllningen runt bakelsen.
Vispa grädde och rör ner creme fraiche + majonnäs till en slät smet.
Bred sedan ett täckande ( ganska mycket ) lager med denna. Snåla inte på fyllningarna, för det är detta som gör dem saftiga!!
Täck dem och ställ in i kylen  över natten.
Garnera dem valfritt precis innan det är dags att servera dem !
Sådanan här smörgåsbakelser gjorde jag sist : 
IMG_6528
 

 

 

IMG_6513

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
8 år sedan

Lyxfrulle;-)

Sofia
8 år sedan

Härligt att nu alla är friska igen!! 🙂

Nästa inlägg

Laxpaj med romsås

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x