Godaste köttbullarna – ever

Jag tror att det här kan vara det godaste köttbullereceptet- ever…..  iallafall enligt barnen här hemma och även hunden verkade minst sagt överlycklig över att Nomi tappade en köttbulle på golvet. Det blev en tidig middag idag-  just tisdagar så ska alla barnen utom minstingen på fotbollsträning strax efter fem, och då är det bra om vi hinner äta middag till klockan fyra iallafall.

Och eftersom jag hade massa mozzarella och köttfärs hemma
så fick det bli ostfyllda köttbullar.

IMG_2875

Och här kommer receptet.

Till köttbullarna behöver du :

Smör att steka i
1 kilo köttfärs
2 msk oxfond
salt och peppar
4- 5 Mozzarellabollar

Till såsen :Steksky från köttbullarna
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör

Servera med kokt potatis, inlagdgruka och lingon.

Gör så här :

Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten.
Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess.
Ta fram mozzarellabollarna och dela varje boll till fyra delar.   Ta en bit av köttfärsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.

Under tiden jag gjorde rullade köttbullarna såg det ut så här

IMG_2878

Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta.
Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen.
Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter.
Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen.
Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Klart att serveras.

Mozzarellafyllda köttbullar med brunsås, kokt potatis och lingon.

IMG_2921

Jag gjorde köttbullar på 1 kilo köttfärs – och jag kan säga att varenda köttbulle blev uppäten. Det är ett ett bra betyg det 😀

1
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Jag hade gärna ätit några sånna köttbullar 🙂
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

12 år sedan

Jättegott !! Brukar göra så fast biffar. Gillar inte alls att steka köttbullar .. svårt att få dem så runda och fina.
=)

Fia
12 år sedan

Nu har jag handlat hem alla ingredienser. Ikväll ska lagas en festmåltid med ditt recept på mozzarellaköttbullar
Tack för en underbar blogg.

Du är bäst!

Marie C
12 år sedan

Måste prova, ser mumsigt ut. Tack för en bra och inspirerande blogg:)

12 år sedan

Vad smarrigt med en liten överraskning i köttbullarna!

Hanna
12 år sedan

Fy faan rätt ut sagt vad goda köttabullar. Min lill tjej och jag stod och rulla köttbullar för fullt igår och har ALDRIG sett henne ta ett sådant stort lass på tallriken OCH käkat upp allt. Så topp tio till dessa köttbullar….såsen med extra rödvinbärsgelé, var verkligen toppen…
tusen tack för en jätte härlig blogg.

/Hanna

Jenny
11 år sedan

Tack för detta receptet, dom var gôr goa som vi säger i Gbg 🙂

Mogge
3 år sedan

Ska man göra köttbullssmeten som vanligt?
Alltså med ströbröd och grejer?
Eller tar du köttfärsen som den är?
(Nybörjare)

Last edited 3 år sedan by Mogge

Nästa inlägg

Vi packar

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x