Smakrik kyckling i ugn

Hej svejs!
Redan torsdag idag, tänk var tiden går snabbt  🙂
I eftermiddag får vi fikagäster  – så idag tänkte jag baka efter ett nytt recept jag hittat nämligen en  kolapaj  med olika sorters nötter.

Men innan dess blir det ett middagstips, en kycklingrätt som serverades med ris, och nykokt sparris.

 

IMG_7872-1

Middag för 4-5 personer
Ris
4-5 kycklingfileer
2 dl vatten
2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1- 2 msk kinesisk soya
Salt och peppar

Efter kycklingen kommer ut ur ugnen :
philadelphiaost eller maizena
Soya kulör
En eller ett par tsk svartvinbärsgele

Serveras med ris, nykokt sparris och toppa gärnamed goda soltorkade tomater.

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Smörstek kycklingen lite snabbt i en stekpanna, så att de får fin färg. Lägg kycklingfileerna i en smord form- salta och peppra lite.
Vispa ihop samtliga ingredienser- förutom gelén-  till såsen och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen. Tiden i ugnen beror på hur tjocka fileerna är. Kycklingköttet ska vara vitt, och köttsaften ska inte vara rosa. När kycklingen är klar så ta ut dem och sila såsen ner i en kastrull, Smaka av såsen med en eller ett par tsk gele, samt red av såsen vid behov, med philadelphiaost eller mjölrening.  Ev. några droppar soyakulör om du önskar lite mörkare sås. Låt sjuda ett par minuter och häll över kycklingen igen.

Servera kycklingen med nykokt ris och sparris.

IMG_7860

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sonja
12 år sedan

Mumsfillibabba !!

12 år sedan

Gott och snabbt med kycklingfileer

12 år sedan

Hej min nr 1 i bakinspiration =) Har du testat göra chokladsuffle? Något bra recept isåfall? Blev grymt sugen på att testa efter gårdagens mästerkockar. / Lisa

12 år sedan

🙂

Guuu så mkt gott du har på din blogg, blir grymt hungrig o sötsugen av att läsa om allt!! 🙂

//Klas

12 år sedan

du hade mycket gott här på din sida att kolla på.
Mamma C

Hanna
12 år sedan

Har du några recept på ”smala” efterrätter, helst sådana utan socker eller annan sötning, eller att man åtminstone kan plocka bort det om man vill?

Hanna
12 år sedan

Yes! Får gäster imorrn och då får detta bli huvudrätten!

12 år sedan

Gott de ser ut!

Shit vad lika du och din dotter är! 🙂

12 år sedan

Ja, kyckling brukar gå hem i de flesta läger.-) Ser jättegott ut.

ha det gott!

12 år sedan

Mmmm, vad gott det ser ut. Kyckling är gott i alla dess former 🙂

Kram kram

jennysmatblogg
12 år sedan

Lisas godbitar 🙂
Tyvärr har jag inget recept på detta.
Men jag vill också göra chokladsuffle – snarast. Så det kommer absolut att dyka upp ett recept snart 🙂

Nästa inlägg

Tävlingsdax

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x