Kyckling- och spenatpaj med fetaostkräm

Hej på er därute,

Jag och Molly var hurtiga och startade dagen med vår 8,3 km runda efter att barnen vart lämnade på skola / förskola. Nu när man ger sig ut för att gå klockan åtta på morgonen så är det ju inte mörkt längre , härligt att det går mot ljusare tider nu. Och så snart snön har töat bort så ska jag börja snöra på mig skorna och ge mig ut och springa istället. Middagen som vi lagade igår tänkte jag skriva om, det blev en kycklingpaj med spenat som vi hade en fetaostkräm till.

paj (1)

Det var evigheter sedan vi lagade paj tycker jag, inte för att det är särskilt krångligt. Mest att jag glömmer att lägga in det i veckomatsedeln när jag matplanerar. Men nu var det alltså tid igen för att fortsätta öka ut kategorin matpajer på bloggen 😉

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten

Fyllning:

400 gram kycklingfile
2 dl babyspenat
1 tsk tomatpure
1 tsk röd pesto( valfri)
salt och peppar

Stanning :
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
3 ägg
salt och peppar

Toppa med ost och tomat

Fetaostkräm:
1 förpackning  fårost/fetaost
2 1/2 creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
salladskrydda

 

Gör så här :
Börja att blanda ihop såsen genom att smula ner fetaosten i en skål och sedan rör i resten av ingredienserna, ställ kallt.Ställ ugnen på 225 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen.  Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter, ibland sjunker pajdegen ner något på sidorna. Då brukar jag trycka ut den när den precis har kommit ut från ugnen med hjälp av en sked tillexempel.  Tärna / strimla kycklingen och fräs färdig med olivolja, när den är klar vänder du ner tomatpure, pesto salt och peppar. Vänd ner blad spenaten och fräs runt några minuter innan du häller upp allt i pajdegen.Vispa ihop stanningen, och häll över kycklingen, hacka över tomat och strö över ost och grädda i ugnen i cirka 20- 30 minuter tills pajen fått fin färg. Jag hade även en stor grönsallad till och massor av ramslök, denna pajen blir det även idag till lunch.

 

 

3
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pia
10 år sedan

Hej min matobakinspiration!=) Jag har en fråga… När vi har Tacos, så vill alla barn ha skal.. även jag o maken. Men vi lyckas alltid få en massa över… som ligger i ugnen alltså.. Har du något tips vad man kan använda de till?? Vi kastar alltid dom…

Jennys_matblogg
Reply to  Pia
10 år sedan

🙂
Gulle <3
Jag hade gjort en tacogratäng av dem, eller panerat fisk eller kyckling med dem innan stekning.
Kram

Cecilia Palmgren
10 år sedan

Heej! Älskar din blogg 🙂 testade pajen och den var supergod 🙂 det tyckte sambon också. Ha det fint o keep on blogging! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Cecilia Palmgren
10 år sedan

<3 <3 tack snälla.

Johanna
10 år sedan

Denna pajen blev otroligt god trotts att ja använde grön pesto istället för röd 😉
Sås å grönsallad till gjorde det extra gott!

Jennys_matblogg
Reply to  Johanna
10 år sedan

🙂

Mia
10 år sedan

Hej!!
Nu har vi även testat denna paj. Såå god den blev!
Den kommer vi göra fler gånger! Tack ännu en gång för din inspirerande blogg!
Hoppas ni har det riktigt gott i The Bigg Apple!
Kram Mia

Jennys_matblogg
Reply to  Mia
10 år sedan

😀

Rosie
8 år sedan

Supergod, bytte kycklingfilén mot grillad kyckling pga lite miss i kommunikationen med mannen om handlingslistan : ) det blev kanon det med, den grillade kycklingen gav god smak. Fetaoströran var en riktig höjdare till. Tack för bra recept och inspiration.

Nästa inlägg

Digestiv Rocks och även Mint Rocks

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x