Kladdig minttårta med polkaströssel

 

 En krämig chokladtårta med mintsmak.

IMG_8080
Yummi!

Ändrade lite på receptet -Vi ville ha en tryffeltäcke istället för smält choklad på tårtan.

Men här är orginalreceptet :

200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
100 gram mörk choklad med mintkrisp
100 gram krossade Marainnekarameller

1 tsk smör
2 tsk ströbröd

Glasyr :
100 gram mörkchoklad med mintcrisp

Garnerning :
1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader

Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget.  Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Smält 100 gram chokladi ett vattenbad.
Vispa ner den smältachokladen, och de torra ingredienserna i smörsmeten.
Men vispa inte mer än nödvändigt.
Vänd ner de krossade mariannekaramellerna. Smörj och bröa en form ( 20 cm ) . Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 – 45 minuter.

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. och ringla detta över kakan.
Strö över krossade polkagrisar.

0
Prenumerera
Notis om
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Minttårta låter väldigt gott!

10 år sedan

Vad gott det ser ut, det måste jag prova

jennysmatblogg
10 år sedan

Ja, denna rekommenderas 🙂

Frida
10 år sedan

Vilken värme har du på ugnen? 🙂

jennysmatblogg
10 år sedan

Frida 🙂
Updaterat – 175 grader

10 år sedan

Så härligt kladdig den ser ut!

Hanna
10 år sedan

mums! Lägger den i recepthögen till nästa melodifestival!

Monica.C
10 år sedan

Hej kan du vara snäll och lägga ut hur du gjorde parmesansnacksen 🙂

jennysmatblogg
10 år sedan

Monica .C : Receptet hittar du i det tidigare inlägget.

10 år sedan

Vad den kladdar fint

sandra
10 år sedan

Kan du inte lägga ut receptet på tryffeltäcket ni gjorde? Ser väldigt smarrigt ut:)

10 år sedan

Åh, den ser riktigt god ut!

jennysmatblogg
10 år sedan

Sandra : Absolut 🙂

2 msk smör
1 1/2 dl grädde
200 gram choklad ( går att välja mjölkchoklad också om man hellre föredrar det
gör så här :

Värm en kastrull med grädde och smör, när grädden precis kokat – dra av kastrullen från plattan och bryt ner chokladen under omrörning tills allt smält.
låt tryfflen stelna i kylskåp en halvtimme innan du brer över den över kakan.

Nästa inlägg

Parmesansnacks och salamichips LCHF

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x