Kladdig minttårta med polkaströssel

 

 En krämig chokladtårta med mintsmak.

IMG_8080
Yummi!

Ändrade lite på receptet -Vi ville ha en tryffeltäcke istället för smält choklad på tårtan.

Men här är orginalreceptet :

200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
100 gram mörk choklad med mintkrisp
100 gram krossade Marainnekarameller

1 tsk smör
2 tsk ströbröd

Glasyr :
100 gram mörkchoklad med mintcrisp

Garnerning :
1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader

Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget.  Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Smält 100 gram chokladi ett vattenbad.
Vispa ner den smältachokladen, och de torra ingredienserna i smörsmeten.
Men vispa inte mer än nödvändigt.
Vänd ner de krossade mariannekaramellerna. Smörj och bröa en form ( 20 cm ) . Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 – 45 minuter.

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. och ringla detta över kakan.
Strö över krossade polkagrisar.

0
Prenumerera
Notis om
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Minttårta låter väldigt gott!

9 år sedan

Vad gott det ser ut, det måste jag prova

jennysmatblogg
9 år sedan

Ja, denna rekommenderas 🙂

Frida
9 år sedan

Vilken värme har du på ugnen? 🙂

jennysmatblogg
9 år sedan

Frida 🙂
Updaterat – 175 grader

9 år sedan

Så härligt kladdig den ser ut!

Hanna
9 år sedan

mums! Lägger den i recepthögen till nästa melodifestival!

Monica.C
9 år sedan

Hej kan du vara snäll och lägga ut hur du gjorde parmesansnacksen 🙂

jennysmatblogg
9 år sedan

Monica .C : Receptet hittar du i det tidigare inlägget.

9 år sedan

Vad den kladdar fint

sandra
9 år sedan

Kan du inte lägga ut receptet på tryffeltäcket ni gjorde? Ser väldigt smarrigt ut:)

9 år sedan

Åh, den ser riktigt god ut!

jennysmatblogg
9 år sedan

Sandra : Absolut 🙂

2 msk smör
1 1/2 dl grädde
200 gram choklad ( går att välja mjölkchoklad också om man hellre föredrar det
gör så här :

Värm en kastrull med grädde och smör, när grädden precis kokat – dra av kastrullen från plattan och bryt ner chokladen under omrörning tills allt smält.
låt tryfflen stelna i kylskåp en halvtimme innan du brer över den över kakan.

Nästa inlägg

Parmesansnacks och salamichips LCHF

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x