Smörgåstårta

 

Receptet på smörgåstårtan. Tips för att få  smörgåstårtan riktigt god, är att den förberedas dagen innan,  och inte  snåla med fyllningarna!

En smörgåstårta med skaljur / tonfisk

IMG_7483

4 avlånga landgångsbröd – per smörgåsstubbe.
Krabbröran
2- 3 burkar med krabbkött
3/4  dl majonäs
3/4 dl creme fraiche
lite finhackad rödlök efter smak
salt och peppar

Tonfiskröran
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2  dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Garnering :
Handskalade stora räkor
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
citron
gurka
färsk dill
Röd stenbitsrom
Kruksallad
Finhackad rödlök

Gör så här  :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med krabbfyllning,
och ett lager med tonfisk.  Tänk på att låta burkarna låta rinna av ordentligt så att inte  rörna blir blaskiga. Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak.
Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den  över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. Och ställ in i kylskåp över natten.

Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste,
Dekorera med mycket räkor och annat gott.

1

25 responses to “Smörgåstårta

  1. PernillaB skriver:

    Den låter supersmarrig! Får det nog bli till dotterns släktkalas om några veckor. Jag skulle även vilja göra en med topping av brieost och salami/skinka. Har du något bra förslag på fyllning till en sådan? Som du säger, jag gillar inte heller när man blandar hej vilt med skaldjur och skinka och köttbullar (?!) 🙂

  2. Newyorkerbyheart skriver:

    Uhm, der ser bare så godt ud. Jeg har gemt opskriften, den må prøves 🙂

    Mange hilsner
    Birthe fra Danmark

  3. Hanna skriver:

    Älskar smörgåstårtor. Men sådan kaloririk mat får vänta till helgen ;-). Vad fint du har dekorerat dem! Håller med om att det är det roligaste men också det SVÅRASTE!

  4. MinnaS skriver:

    Vilket bra recept, tack! Kan du inte visa en bild på hela tårtan? Så att man kan få se hur garneringen ser ut?

  5. Jenny skriver:

    Guuu vad gott det ser ut! Å med krabba som jag älskar måste jag bara testa :), men jag undrar hur stor tårta du har beräknat med de fyllningarna som du har beräknat? Och menar du att du tar 2 fyllningar med krabb och en med tonfisk i samma tårta?

    Mvh
    Jenny

  6. Jenny skriver:

    Förlåt! Nu såg jag… 😉

    Mvh
    Jenny

  7. Smörgåstårta är otroligt gott.
    Din ser jättegod ut och snyggt dekorerad.

    Kram

  8. Elle skriver:

    Låter jättegott! 😛 Älskar att laga mat och baka.
    Ska äta smörgåstårta på fredag, köpt visserligen.. Inte lika gott som hemlagat! 🙂

  9. matmedmera skriver:

    Jag älskar smörgåstårta. Det så lät att göra och som du skriver det går bra att göra en dag innan

  10. Jaqueline skriver:

    Hejsan
    Tänkte att du som är så intresserad av bakning och matlagning kanske också skulle vara intresserad av väldigt bra burkar att ha din torra varor i.
    Se burkarna på http://www.bkgtrade.com
    Varma hälsningar Jaqueline

  11. Lotta skriver:

    Hej! Jag har letat efter krabbkött på burk idag på ICA maxi men de visste inte vad jag pratade om. Var har du hittat den? Kram och tack på förhand.

  12. jennysmatblogg skriver:

    Hej Lotta : Jag köpte mina burkar med krabbkött på Willys, den stod på samma hylla som tonfisken.

    Det går bra att göra fyllningar med vad man nu tycker är godast. Hacka ner räkor, och kräftstjärtar eller ta hela fyllningen med tonfisk 🙂

    Lycka till

  13. Försökte kommentera på ditt senaste inlägg, det med den 2:a smörgåstårtan men det gick inte alls. Men iaf så har du fått oss så sugna på smörgåstårta nu så vi ångrar nästan middagsvalet för lördagen när vi ska ha gäster:)

  14. Smörgåstårta skriver:

    Vilken underbar smörgåstårts recept! ska definitivt prova denna, Tack Jenny!

  15. Gabriella skriver:

    Hej! Denna smörgåstårta ser jätte god ut. Vi kommer ha en lunchbjudning och vi blir ca 8 personer. Hur mycket smörgåstårta behöva göra? Hur mycket personer räcker en sådan stubbe till om man är hungrig? Tacksam för svar

    1. Jenny Warsen skriver:

      4 personer om man är jättehungrig 🙂

  16. Gabriella skriver:

    Okej men perfekt då borde 2 st iallafall räcka till 8 personer 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      ja det tycker jag 🙂

  17. pernilla skriver:

    Skulle vilja se fler bilder på tårtan,den verkar ju hur smaskig som helst..

  18. mikki skriver:

    Åh, äntligen en smörgåstårta utan tusen ingredienser. Ska göras när maken fyller år 1 mars. 🙂

  19. Jag undrar om man måste göra dubbelt sats med krabbfyllning för att det ska räcka till två lager?
    Mvh Monica Helmersson

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja 🙂

  20. Lotta skriver:

    Äntligen någon mer än jag som inte vill blanda skaldjur och typ skinka, jag är inte ensam 😉 Jag brukar köpa en röra dom kallar för laxskagen som dom gör på mitt coop. Gudomligt gott att ha i smörgåstårta. Måste nog fråga hur han gör den 🙂 Men tack vare det här inlägget blir det smörgåstårta i helgen 😉

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂

Lämna ett svar till PernillaB Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *