Pannbiffar i brunsås


Hej hej!
Söndagsmorgon, och klockan är strax åtta – och det är dags att duka fram frukosten.
Idag kommer farmor och farfar hit och firar Nomi vid lunchtid, vi tänkte bjuda dem på smörgåstårta och sedan daimtårta till kaffet.
( Roligt Lena att du gillade receptet på tårtan! )

Och lördagsmiddagen igår fick Melvin och Nomi välja :

IMG_7368


Det här behöver du :
potatis
1 kilo färs
1 ägg
1 finriven lök
1 1/2 dl grädde ( mjölk )
1 dl ströbröd
2 msk konc. kalvfond / oxfond
salt och peppar

Såsen
Smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
3 dl grädde
2 tsk vinbärsgele
salt och peppar
Soya för färgens skull

Gör så här :
Lägg grädde och ströbröd i en skål och låt svälla i tio minuter.
Skala och koka potatis. Rör ihop samtliga ingredienser till pannbiffarna, avsluta med gräddblandningen.
Rör ihop till en jämn färs-smet. Och forma till Pannbiffar. Ställ ugnen på 100 grader.
Bryn pannbiffarna klart i rikligt med smör. Förvara dem i ugnen medan du gör såsen.

Använd samma stekpanna när du gör såsen, för att ta tillvara på alla goda smaker. Häll över grädde & vattnet under tiden du vispar.
Smaka av med fond. Rör ner redningen till en önskad konsistens. Och sist rör du i svartvinbärsgelen , och smakar av med salt och peppar . Låt det sjuda upp försiktigt, vill du ha en mörkare färg på såsen – rör ner ett par droppar soya. Häll upp såsen i en större kastrull, och Vänd ner biffarna i såsen och låt det puttra fem minuter.

Sedan är det klart att serveras.

 

1

10 responses to “Pannbiffar i brunsås

  1. Minna skriver:

    Mumsfillibabba.

    Måste testa detta receptet också 🙂

  2. Lika skriver:

    Oj, vad det var längesen jag skrev här. Jag har inte glömt bort dig, det har bara varit fullt upp 🙂

    Såna här recept älskar jag, enkla och väldigt goda 🙂 Måste testas snarast.

    Kram Lika

  3. Ingela skriver:

    Viken färs använder du? Har älgfärs men har börjat blanda så jag tar lite fläskfärs också i, älgfärsen är ju så mager..älskar biffar så detta ska provas…

  4. Hanna skriver:

    Mmmmm inget går upp mot riktig husmanskost!

  5. jennysmatblogg skriver:

    Lika : roligt att se dig här bland kommentarerna igen 🙂

    Ingela : Jag använder oftast blandfärs, jag hade nog också blandat i lite fläskfärs i älgfärsen – för att få dem lite saftigare. 🙂

  6. midnattsljus skriver:

    TACK Jenny! Du ska ha verkligt tack! Ända sedan jag såg ditt recept har jag velat göra rätten. Gjorde den ikväll och jag har fått mitt matlagnings-självförtroende tillbaka! Det var supergott. Sonen, 2 år, åt ALL sin mat. Alltså inklusive potatisen vilket han aldrig gör annars!

  7. jennysmatblogg skriver:

    Midnattsljus :
    Men vad roligt , vad glad jag blir! 🙂
    Tack själv- för den kommentaren !!

  8. Sandra skriver:

    Ska man ha både kalv och oxfond i pannbiffen? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Skrivfel, välj vilken du har hemma:) går bra med båda

  9. Harriet Nilsson skriver:

    Hej, jag måste bara skriva till dig att ända sen jag hitta din blogg så är jag så tacksam för alla dina recept, här hittar man alltid något och jag har provat en hel del av dina recept ?SUVERÄNA ☺Tack för du delar med dig av alla recept fortsätt så ?Harriet☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *