Kolapaj med choklad

Tjingeling på er raringar,

Här ska jag strax rusa iväg till frisören, tack gode gud. Inte en dag för tidigt om man säger så.  Och vad roligt att ni är så många nya som hittat hit: Välkomna. För att söka bland alla recept så klickar ni på kategori högst upp på sidan, eller om ni är inne via mobil så klickar ni på de 3 strecken uppe till höger.  Dagens baktips från mig till dig:  är en kolapaj med Marylandcookies-botten. Jacob bakade en liknande paj för ett par månader sedan.

Kolapaj med en klick lättvispad grädde är riktigt riktigt gott!

paj (1)Du behöver det här till denna pajen:
75 gram smör
200 gram Maryland coockies

Chokladkola:
25 gram smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
1 msk kakao
1/2 dl ljussirap

Vit chokladkola
50 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljussirap
200 gram vit choklad

Serveras med vispad grädde

Gör din chokladpaj så här:
Smält smöret, mixa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Tryck ut i en rundform med avtagbara kanter cirka 22 cm. Ställ kallt medan du gör chokladen.
Blanda socker, sirap, grädde & kakao i en kastrull och låt koka upp i cirka 10 minuter till 120 grader. ( kolla temp ) Dra bort kastrullen från värmen, och rör ner smöret. Häll chokladkolan över pajskalet och ställ kallt.
Börja nu med den vita chokladkolan : Hacka / bryt chokladen. Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka upp i cirka 10 minuter till 120 grader. ( kolla temp)  Dra kastrullen åt sidan och vänd ner smör och choklad och rör tills smeten är slät. Häll upp detta försiktigt på chokladlagret och ställ kallt i några timmar.

Ta fram pajen tio minuter innan servering, väldigt gott med en klick lättvispad grädde till.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Mums vad gott!!

al68
9 år sedan

MUMS, som alltid när du lägger upp nått recept. Det får nog allt bli några Wienersemlor idag igen efter jobbet, sjukt goda och lätta att göra. Lillkille gillar dock inte mandelmassa så hans blir med nutella istället ; ). Jag skall med till frisören nästa vecka, tror bestämt att det rycker en lång bit av håret, lutar åt en snygg page.

Ha en fin fredag, kram kram

Caroline
9 år sedan

OMG…Jenny! Börjar nästan dreggla av att bara TITTA på din kaka (lite småäckligt av mig, jag vet, men rår inte fört liksom…! )
Ha en trevlig helg!! 🙂

Lotta
9 år sedan

Hej!
Uppskattar din blogg väldigt mycket! Jag har aldrig haft självförtroende när det gäller matlagning men alla fina recept med tydliga instruktioner har verkligen höjt självförtroendet. En liten undran, inget illa ment alls… När jag kopierar texten för att skriva ut receptet så brukar jag ändra stavfel, mellanslag etc själv innan utifrån de markeringar som syns. Finns det möjlighet till att använda stavningsprogram/autokorrigering i Word redan när recepten läggs in?
MVH Lotta

lena
9 år sedan

Hej, första gången jag läser din blogg men säkert inte den sista.
Undrar bara vad for typ av kaka Maryland cookies är? Snöiga hälsningar, Lena

9 år sedan

I adore Swedish kola-truffels but your cake seems even more heavenly! I really need to try the recipe soon. Thanks for your inspiration!

http://globalspicedblog.tumblr.com/

Kicki
9 år sedan

Toppenrecept som alltid <3
Gjorde denna skapelse i lördags på en tjejbjudning och den blev väldigt uppskattad.
Behövdes dock lite syrliga bär för att balansera det sötsliskiga.
Mäktigt underbar efterrätt!!

Nästa inlägg

Twixkakor

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x