Gulaschsoppa

IMG_4999

Detta behöver du :

400 gram nötfärs
Smör
1 finhackad gullök
( 1 röd paprika )
3 fasta potatisar
2 vitlöksklyftor
5oo gram krossade tomater
1 msk konc. oxfond
6 dl vatten
1- 1/2 tsk paprika pulver
Lite kummin + salt och peppar

Servera med en klick vispad creme fraiche

Gör så här:
Skala och finhacka löken , fräs den i smör.  Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Brym lökrn glansig – pressa ner vitlök och rör ner färsen och bryn den färdigt.
Häll i vatten, tomatkross, fond , och fint tärnad potatis. Jag skippade paprikan .
Låt sjuda upp  och smaka av med kryddorna.

Serveras med en klick creme fraiche.

1

8 responses to “Gulaschsoppa

  1. Hanna skriver:

    Du måste ha kvalitet på dina tänder så mycket godsaker som du bakar :-D!
    Vilken god soppa.

  2. Minna skriver:

    Jag avskyr att gå till tandläkaren!! 🙁 dyrt och sedan har jag haft mkt hål. Men soppan ser riktigt god ut 🙂

  3. Grattis att du slipper hål. Inget roligt alls. Både dyrt och ajaj….
    Gulaschsoppa är ju gott!

  4. Malin skriver:

    Min dotter älskar soppa, men jag gör det alldeles för sällan. Bättring Malin!

    Kram

  5. Åh vad skönt att slippa hål….inte minst för plånbokens skull! 😀

  6. jennysmatblogg skriver:

    Hanna : Ja, det måste jag nog 🙂

    Malin : soppa är kanon. Både lätt att laga och gott. 🙂

  7. Monica skriver:

    Fantastiskt och ovanligt med så fina tänder, vet jag bara en till som har och det är vår dotter:-), det brukar alltid uppmärksammas av tandläkaren, han är lika fascinerad varje gång berättar hon. Grattis!

  8. CECILIA skriver:

    Går det lika bra med kycklingfärs?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *