Funderar på att baka de här snickerskakorna idag, riktigt lätta att göra och väldigt goda!
För att inte missa recepten som uppdateras här varje dag, följ gärna bloggen även på facebook- HÄR eller instagram : @jennysmatblogg
Du behöver:
10 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
2 dl sirap
10 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
2 dl sirap
Garnering : 200 gram Mjölk choklad
Gör så här :
Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen ( Men det ska inte koka )
Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.
Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm.
Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan.
Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera, och förvaras i kylskåp.
Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen ( Men det ska inte koka )
Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.
Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm.
Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan.
Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera, och förvaras i kylskåp.
Går alldeles utmärkt att frysa in.
Hej Jenny,
dom kakorna är ju bara SÅ drömgoda 🙂
Vad mycket fint du har handlat på din shoppingtur.
Fortsatt fin söndag till Dig.
Kram
Åh nej! Gör inte så mot mig! snickerkakor är oemotståndliga och jag blev sugen på dom häromdan…detta gjorde det inte bättre.
Tur att jag är magsjuk och inte kommer gå utanför dörren idag så man kan handla ingredienser.
Hej Jenny!
Trevligt att du tittade in till mig på så sätt hittade jag din ljuvliga blogg med underbara recept.
Lägger till dig bland mina bloggar och kankse tipsar i något inlägg om din trevliga blogg, om det går bra?
Kram och ha en fortsatt fin söndag:
Raina/ Stenlycka
Ser härligt gott och sött ut….
ha en skön söndag
kram
sandra
Några rutor av den där skulle jag inte tacka nej till:)
Måste jag testa. Ser ju sådär sega, söta och goa ut! Min sambo är dessutom väldigt förtjust i snickers!
Hej Jenny! Har aldrig kommenterat innan men har följt din blogg ett tag och kikar in varje dag (ibland flera gånger om dagaen). Tack för att du delar med dig av din vardag. Jag ska ha kalas nästa helg och vill gärna förbereda innan. Blir det bra att frysa in kladdkaka? Har du något annat bra tips på något tårtaktigt som går att göra klart någon dag innan? Ha en fortsatt bra helg. Kram Anette
Hej Anette :
Det gör mig glad att du gillar bloggen, och så roligt med en kommentar. 🙂
Det går absolut bra att frysa kladdkaka ( då brukar jag göra kladdkaka i dessa aluminimumfprmar som finns att köpa i mataffären ) Och sedan förpacka dem tätt innan jag fryser ner dem.
Jag måste rekommendera den chokladiga cheesecaken med tryffeltäcke jag bakade – den är kanongod.
http://www.femme.se/jennysmatblogg/chokladig-cheesecake-med-tryffeltacke-2/
Annars går marrängtårtorna bra att förbereda flera dagar i förväg. Maräng är väldigt bra hållbarhet på, så garnerar du dem bara precis innan servering med grädde / mousse och massa färska bär. Du hittar dem bland övriga efterrätter till höger om bloggen 🙂
Lycka till med kalaset!
Kram Jenny
Mmm… Det är så sjukt gott med Snickerskakor!
Hej !
Tänkte bara ge ett tips på snickerskakan, Med graneringen. hälla lite matolja i chokladen. Chokladen blir lite rinnigare men lättare att bre ut över hela snickerskakan.Fick själv de tipset av min svärmor. Och de gör skillnad !! Detta var mitt första besök hos dig men de lär ju inte bli de sista precis 🙂 Grym blogg !!
ser riktigt gott ut 🙂 http://thailack.spotlife.se
Så gott det ser ut!
Vad gott!
Dessa ska jag abcolut testa! 🙂
Johanna : tack för tipset 🙂
iiih försöker motstå.. men det blir nog att baka dessa snarast! 🙂
Hittade din matblogg när jag googlade och gud så mkt smaskens du hade här som jag måste prova 🙂
Ha en bra helg!
Jag älskar domma kakorna!<3 Tack för receptet:D
Hej 😀
Bakade sånna här i går enligt ditt recept :), och dem smakade jättebra ( med uteslöt dock sockret och det blev tillräckligt sött ändå )
men till min fråga! när jag skar upp mina, liksom sprack chokladtäcket på vissa ställen, har du något tips till mig ? 🙂
Hejsan, Ska precis ta och baka lite kakor åt min flickvänn som kommer hem från england, Några tips på hur man kan få det lite extra gulligt för sin älskade?
// MVH Robin
Mitt ”go to” recept sedan flera år tillbaka. Så enkelt, otroligt gott och uppskattat av stora som små. Det bästa av allt är att de håller länge i frysen och kan tas fram vid oväntat besök. Brukar minska sockret med ca 0.25 och använder cornflakes istället för rice krisps. Slår aldrig fel, tack bästa du för ett dunderrecept!